Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Velká přehrada
rok natočení:1942
film: Velká přehrada / Velká přehrada (1942)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
106 min.
přidal
admin
film přidaný
14.08.2016, 09:06:41

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Mladý inženýr Petr Pavelec pracuje na plánu přehrady na řece Loučnici. Seznámí se s dcerou nesvědomitého stavebního podnikatele Berky, Irenou, a zamiluje se do ní. Když Petrův projekt vyhraje konkurz, Berka s Irenou ho získají jako společníka, a tak je firmě zadána stavba přehrady. Zamilovaný Petr nevidí, jak lajdácky jsou stavby prováděny. Prohlédne, až když se na stavbě zabije dělník. Další ránou je zpráva o smrti jeho rodičů. Jejich domek zavalila skála. Vinu nese opět Berkova firma. Zoufalý Petr odchází. S legitimací mrtvého dělníka se nechá najmout na práci v kraji, kde se staví jeho přehrada. Nalezne zde lásku venkovské učitelky Mariny, které nakonec prozradí svoji totožnost. Marina mu nemůže odpustit, že ustoupil darebáctví jen proto, aby měl klid. Petr si uvědomí, že má pravdu. Vrátí se k Berkovi a oznámí mu, že přebírá odpovědnost za celou přehradu, která musí být poctivým dílem.

================================================================

Young engineer Petr Pavelec is drawing up plans for a dam on the river Loučnice. He meets and falls in love with Irena, daughter of the unscrupulous building contractor Berka. When Petr's project is selected, Berka and Irena get him as a partner and construction of the dam is entrusted to their company. Love-struck Petr does not notice the amateurish fashion in which the dam is built. He comes to his senses when a worker is killed on the construction site. Another blow is news that his parents have been killed - their house was crushed by falling rocks from a cliff face that Berka's company was meant to secure. Petr, dejected, walks out on the construction project. He uses the dead labourer's papers to get work in the area where his dam is being built. He finds true love in the person of country teacher Marina. Finally he tells her who he really is. She cannot forgive him for leaving a bunch of rascals just so that he can have it easy. She is right, Petr thinks. He goes back to Berka and announces he is taking over responsibility for the dam which must be a decent construction.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
železničář Josef Pavelec
stavební dělník Hnát
Petrova matka Anna
lékař#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hlídač na stavbě
dělník#1
děda bylinkář
úředník u Berky
host v hospodě#1
hospodský
ředitel banky
host v hospodě#2
hlasatel



Film je v jazycích..
Čeština (1942)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1942)
Formát obrazu
CDS 35mm (1942)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1942
Distributor
Československo
Kino

1942
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 271 krát
vygenerovano za: 0.2758 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)