Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Okouzlená
rok natočení:1942
film: Okouzlená / Okouzlená (1942)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
94 min.
přidal
admin
film přidaný
25.07.2015, 20:09:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V zahradě Hojtašova statku se sejde místní honorace, aby přihlížela divadelnímu představení, v němž hrají autor hry dr. Pavel Chvojka, statkářova vnučka Olga a schovanka Lenka. Lenka je opojená divadlem i Pavlem, který však dá přednost zkušenější Olze. Lenka uteče do Prahy, aby se stala opravdovou herečkou. Začátky jsou však těžké a dívka je nucena pracovat v módním salonu. Zde se seznámí se srdečnou Miladou, s níž pak také sdílí podnájem. V salonu se Lenka po čase setká znovu s Pavlem, který sem doprovází svou přítelkyni Jitku Zykanovou. Tentokrát se mezi Lenkou a Pavlem vytvoří silný cit. Navíc dívka konečně získá angažmá v divadle a tak se zdá, že štěstí je nadosah. Zykanová se však nehodlá Pavla vzdát a pokusem o sebevraždu ho donutí k sňatku. Lenka čeká Pavlovo dítě, ale jméno otce neprozradí a statečně se vypořádá s údělem svobodné matky. Váhá, zda má přijmout nabídku k sňatku od přítele Karase. Po setkání s Pavlem však pochopí, že ho stále miluje. Pavel se chce rozvést, ale Lenka mu už nevěří. Zůstane s dítětem sama a odjede na venkov, kde se bude věnovat i vytouženému divadlu.
================================================================

The local bigwigs come together in the garden of Hojtaš's farm to watch a play which stars the author of the play, Dr Pavel Chvojka, the farmer's granddaughter Olga and the ward Lenka. Lenka is spellbound by the theatre and by Pavel who, however, prefers the more experienced Olga. Lenka flees to Prague to become a real actress. The beginnings are difficult and the girl is forced to work in a fashion salon. Here she makes the acquaintance of the sincere Milada with whom she later shares a flat. After a time Lenka meets Pavel once more when he brings his girlfriend Jitka Zykanová to the salon. This time, however, the couple begin to feel the stirrings of love. Furthermore, the girl is given a theatre engagement and thus it seems that happiness is just within reach. Jitka is not prepared to give up Pavel so easily and, after her suicide attempt, he is forced to marry her. Lenka is expecting Pavel's child but she tells him nothing and bravely comes to terms with the lot of a single mother. She also has to decide whether to accept a marriage proposal from her friend Karas. After seeing Pavel again, however, she knows that she is still in love with him. Pavel tries to get a divorce but Lenka does not believe his intentions anymore.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel divadla Hájek
člen divadelní rady#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lékař
statkář Rupert Hojtaš
venkovský učitel
divadelní sluha Peterka
lékárník Alois



Film je v jazycích..
Čeština (1942)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1942)
Formát obrazu
CDS 35mm (1942)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1942
Distributor
Československo
Kino

1942
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 234 krát
vygenerovano za: 0.0843 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)