Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Blbec z Xeenemünde
rok natočení:1962
film: Blbec z Xeenemünde / Blbec z Xeenemünde (1962)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
44 min.
přidal
admin
film přidaný
31.12.2020, 19:44:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Významný německý inženýr Habicht pracuje na projektu raketové zbraně. Nedaří se mu vyřešit způsob přesného zaměřování raket. Kromě toho má své osobní starosti. Jeho šestnáctiletý syn Bruno má téměř zázračné schopnosti v matematice, ale jinak je debilní. Z otcových plánů tajné zbraně si dělá "vlaštovky", ale zároveň upozorní otce, že má ve svých výpočtech závažnou chybu. Brunova učitelka zahyne ve svém domě při záhadném výbuchu. Habicht na její místo přijme mladého učitele. Ten zjistí, že Bruno má ve svém pokoji malou odpalovací rampu a likviduje ty, které nemá rád. Po konfliktu s Brunem je učiteli jasné, že je na řadě on. Oznámí svou domněnku Habichtovi a přespí u své dívky. Večer je škola zničena výbuchem a učitel je ráno zatčen jako pachatel atentátů. Jeho výpovědi o Brunovi uvěří major Schwarz a pokusí se z Bruna dostat způsob zaměřování raket. Když se mu to nepodaří a když Bruno začne ostřelovat velitelství SS a jeho vlastní vůz, mladého debila bez milosti zastřelí. Záhy nato začne zničující nálet spojeneckých sil.

================================================================

The preeminent German engineer Habicht works on a project to develop a rocket weapon. He cannot find a way to guide the rockets. Apart from that, he also has personal worries. His sixteen-year old son Bruno has almost miraculous abilities in mathematics, but otherwise is simple-minded. He makes "swallows" of his father's plans for the secret weapon but at the same time tells his father about his gross errors in his calculations. Bruno's teacher dies in her house in a mysterious explosion. Habicht substitutes her with a young man who finds out that Bruno has a small launching pad in his room and extinguishes all those he does not like. After the conflict with Bruno, it is clear to the young teacher that this time, it is his turn to die. He tells Habicht about his suspicion and spends the night at his girlfriend's place. That evening, the school is destroyed by explosion and the next morning, the teacher is arrested as the perpetrator of the assassinations. Major Schwarz believes his testimony about Bruno and tries to force Bruno to reveal the rockets' guidance system. When he fails in this and when Bruno begins to bombard both the SS headquarters and his own car, he shoots the young idiot without mercy. Soon afterwards, the Allies begin bombing the town heavily.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1962)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1962)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1962)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1962
Distributor
Československo
Kino

1962
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 87 krát
vygenerovano za: 0.2198 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)