Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Akce Kalimantan
rok natočení:1962
film: Akce Kalimantan / Akce Kalimantan (1962)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
70 min.
přidal
geron
film přidaný
22.02.2012, 09:06:49

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Dobrodružný
info zde :
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Po skončení druhé světové války se na některých místech světa dál bojovalo. Kolonizované země se snažily získat nezávislost. Indonéští vojáci už vybojovali svobodu pro ostrov Jávu, ale na Kalimantanu, nazývaném kolonizátory Borneo, byli stále ještě holandští vojáci. Ti jednoho dne vybombardovali vesnici, ve které přežil pouze indonéský kapitán Bitah. Za dramatických okolností se přepravil na voru na Jávu. Tam vytvořil malou partyzánskou jednotku, kterou vysadilo letadlo nad džunglí Kalimantanu. Při seskoku se jeden muž těžce zranil a druhý, telegrafista Sarto, přišel v bažině o vysílačku. Holandští vojáci nalezli padák a začali partyzány pronásledovat. Postupně zahynulo několik Bitahových mužů, k jednotce se však přidávali muži z vesnic. Sarto se spolu s vojákem Siputem vloudili v převlečení za rybáře do sídla holandského plukovníka. Indonéský sluha Nathan dovedl Sarta tajně k vysílačce a tomu se podařilo odeslat údaje o místu, kde měly být vysazeny posily a zbraně. Vzápětí je Sarto zastřelen holandskou stráží. Siput a Nathan byli ráno postaveni před popravčí četu. Před smrtí však slyšeli indonéská letadla, která Bitahovi a jeho mužům přinášela z Jávy pomoc.

================================================================

After the end of the Second World War, the fighting continued in some parts of the world, as colonized countries struggled for independence. In the setting for this film, Indonesian soldiers have already won freedom for the island of Java, but on Kalimantan, called Borneo by the colonizers, Dutch soldiers remain. One day they bombard a village and only the Indonesian Captain Bitah survives. Under dramatic circumstances, he manages to reach Java on a raft. There, he establishes a small partisan unit dropped from an airplane over the Kalimantan jungle. During the descent, one of the paratroopers is severely injured and another one, the telegraphist Sarto, loses the transmitter in the moorland. Dutch soldiers find the parachute and begin to pursue the partisans. Several of Bitah's men died, but men from the villages gradually join the unit. Sarto and the soldier Siput disguise themselves as fishermen and creep into the residence of a Dutch colonel. The Indonesian servant Nathan takes Sarto to a transmitter, and Sarto manages to transmit the information concerning the place where the support and weapons are to be dropped off. Right afterwards, Sarto is shot dead by Dutch guards. The next morning, Siput and Nathan are put before an execution squad. But before they die, they can hear the Indonesian airplanes bringing help from Java to Bitah and his men.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1962)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1962
Distributor
Československo
Kino

1962
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 733 krát
vygenerovano za: 0.3672 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)