Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Chlapec a srna
rok natočení:1962
film: Chlapec a srna / Chlapec a srna (1962)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
44 min.
přidal
admin
film přidaný
07.04.2021, 08:47:50

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dětský
info zde :

Obsah filmu:

Pavel má rád přírodu a zvířata. Toulá se po lesích, chytá ptáky a drobná zvířata a doma je dává do klecí. Někdy uteče z domova, aby mohl pozorovat starého lesníka, ve škole myslí jen na svou zálibu. Rodiče i paní učitelka jsou s ním proto nespokojeni. Matka mu dokonce chce vyhodit všechny jeho klícky a klece. Pavel je nešastný, domnívá se, že mu nikdo nerozumí. Se svým smutkem znovu utíká do přírody a pozoruje překrásnou srnu. Chce si ji ochočit a dokázat tak všem, že jeho láska ke zvířatům není nic špatného. Večer si vypůjčí otcovu pušku a vydá se k tůňce. Srna se ocitne v hledáčku pušky. Rozčilený Pavel zmáčkne kohoutek a zvíře padne mrtvé. Zdrcený Pavel se k činu přizná a prosí za odpuštění. Spolu s kamarádkou Hankou pak vynese na vršek všechny klece a zajaté tvory pustí na svobodu.

================================================================

Pavel loves nature and animals. He wanders around woods, catching birds and small animals and putting them into cages at home. Sometimes he leaves home to observe an old gamekeeper, while at school he thinks about nothing but his hobby. Both his parents and his teacher are therefore unsatisfied with him - mother even wants to throw away all his cages. Pavel feels unhappy and thinks that nobody understands him. He again runs off to the woods with his sadness and watches a beautiful roe. He wants to tame her and thus to prove to everybody that there is nothing wrong about his love for animals. In the evening, he secretly borrows his father's gun and sets off to a small pool in the forest. The roe appears in the gun's range-finder. The upset Pavel pulls the trigger and the animal falls down to the ground, dead. The grief-stricken Pavel confesses what he has done and begs for forgiveness. With the help of his friend Hanka, he then carries all his cages up a hill and sets all the captured animals free.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lesník


Film je v jazycích..
Čeština (1962)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1962)
Formát obrazu
CDS 35mm (1962)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1962
Distributor
Československo
Kino

1962
Produkční společnost
Československo
Kino

1962
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 65 krát
vygenerovano za: 0.0821 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)