Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Černá dynastie
rok natočení:1962
film: Černá dynastie / Černá dynastie (1962)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
geron
film přidaný
22.02.2012, 09:25:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Tři generace rodiny Koudelkových pracují v továrně na výrobu lokomotiv. Žijí pohromadě v malém domku a ačkoliv se mají rádi, není u nich nouze o různé rozpory. Děda Anton byl nadšeným průkopníkem českých lokomotiv už za císaře pána. Nyní s nelibostí sleduje v dílnách každou nepřesnost či lajdáctví. Svého syna Rudolfa vychoval sám, manželka Klárka zemřela před jeho návratem z první světové války. K velkému konfliktu mezi otcem a synem došlo v době stávky, které se Rudolf zúčastnil přes otcův nesouhlas. Tehdy byl za Rudolfa potrestán i Anton, a ten proto vyhodil z domu syna i se snachou. Oba se usmířili až za druhé světové války, kdy Rudolf sabotoval práci pro Velkoněmeckou říši a otec ho zachránil před gestapem. Rudolf má dvě dospělé děti, Tondu a Věru. Má k nim výhrady a rád by řídil jejich životy, ale mladí si jdou svou cestou. Tonda rád hraje fotbal a tajně studuje na průmyslové škole. Věra, jako kdysi babička Klárka, se s pomocí bratra potají provdá. Její skutek vyvolá v rodině pobouření, ale nakonec si Anton i Rudolf uvědomí, že v mládí nebyli jiní.

================================================================

The three generations of the Koudelka family work in a factory producing locomotives. They live together in a small house, and although they love each other, there is never a lack of quarrels in the family. The granddad Anton used to be an enthusiastic pioneer of the Czech locomotives as early as under the Emperor of Austria. Today, he watches every bit of slapdash workmanship in the workshops with displeasure. He brought up his son Rudolf alone, as his wife Klárka died before his return from the First World War. There was a great quarrel between the father and the son during a strike in which Rudolf took part despite his father's disapproval. Anton was then punished, too, on behalf of Rudolf, and therefore threw his son and daughter-in-law out of the house. The father and son were not reconciled until the Second World War, when Rudolf sabotages the works for Germany and his father saves him from the Gestapo. Rudolf has two grown up children, Tonda and Věra. He has certain reservations towards them and would like to rule their lives but the young people went their own way. Tonda likes to play football and secretly studies at the technical college. Věra, like her grandmother Klárka before her, marries in secret with the help of her brother. Her act causes a stir in the family, but eventually, both Anton and Rudolf realize that they were not any different when they were young.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1962)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1962)
Formát obrazu
CDS 35mm (1962)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1962
Distributor
Československo
Kino

1962
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 673 krát
vygenerovano za: 0.23 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)