Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hadrníčci
rok natočení:1962
film: Hadrníčci / Hadrníčci (1962)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
17 min.
přidal
admin
film přidaný
01.04.2021, 21:04:07

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Pětice dospívajících dívek z Uherského Hradiště se pravidelně setkává po vyučování a nacvičuje různé pohádky s maňásky. S Aničkou vždy přichází její malá sestra Mirka, kterou má na starosti. Dívky si samy vyrábějí maňásky z papíru a hadříků, a proto svému souboru říkají "Hadrníčci". Zdena, nejstarší ze skupiny, je trochu nafoukaná. Všechno kritizuje, ale sama je pohodlná a hašteřivá. Jednoho dne je soubor pozván k vystoupení v novém kulturním domě v Šumicích. Zdeně se to ale nehodí, domluvila si na stejné odpoledne schůzku s chlapcem. Ostatní jsou rozhodnuty se bez ní obejít, ale Zdena si to rozmyslí a do autobusu, kde už sedí celý soubor, v poslední chvíli naskočí. Hlediště plné malých dětí je pohádkami nadšeno a potleskem si vyžádá několik přídavků. Děvčatům kvůli tomu ujede autobus. Blíží se večer a Zdeně se podaří stopnout nákladní auto, které naloží dívky i jejich dekorace a kufr s maňásky, a odveze je domů. Nadšené dívky se vesele loučí, protože Zdeně už dávno odpustily.

================================================================

Five adolescent girls from Uherské Hradiště regularly meet after school and rehearse various puppet fairytales. Anička is always accompanied by her little sister Mirka, whom she takes care of. The girls make puppets of paper and pieces of rag, and thus call their ensemble "Rag Puppets." Zdena, the oldest in the group, is a bit conceited, criticizing everything while also lazy and quarrelsome. One day, the ensemble is invited to perform in the new cultural house in Šumice. This, however, does not suit Zdena's plans, for she had arranged a date with a boy. The other girls decide to perform without her but Zdena changes her mind and, at the last moment, jumps aboard the bus where the whole ensemble is already sitting. The auditorium is full of little children. They love the fairytales and applaud for several encores. The girls thus miss their bus. Evening is coming and Zdena manages to catch a lorry, which loads the girls, their decorations and the suitcase with the puppets and takes them home. The enthusiastic girls say good-bye to each other cheerfully, for they have long forgiven Zdena.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1962)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1962)
Formát obrazu
CDS 35mm (1962)

Název
Režie
Přečteno: 60 krát
vygenerovano za: 0.104 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)