Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Hide and Q /Hra na schovávanou
seril:Star Trek: Nová generace
seril Star Trek: Nová generace - 10.dl Hra na schovávanou
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
1987.11.21 - Sobota
esk premira:
1994.12.15 - Ètvrtek
ada:
1
Epizodu pidal uivatel:
geron
Epizodu naposledy upravil uivatel:
geron
slo epizody:
10
Dl v serii
10
nr:
Seznam nr

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
Pidno dne:
25.01.2011, 17:20:31
Zmna dne3:
1295972431
Dlka dlu:
45 min.
Obsah:

Hvězdná loï Enterprise spěchá ke kvadrantu Sigma III, aby svým zdravotnickým vybavením poskytla pomoc obětem důlního neštěstí. Náhle je loï přinucena zastavit, objeví se před ní silové pole. Zábrana je zcela stejná jako na jejich první misi, když potkali bytost Q. Ten se také po chvíli objeví na můstku, na sobě má slavnostní uniformu admirála Hvězdné flotily. Picard mu vysvětluje, že mají naspěch, je to ale marné. Q tentokrát zaměřil zvláštní pozornost na Rikera. Sdělí prvnímu důstojníkovi, že má pro něj velmi významný dar. Riker jej odbyde s tím, že nemají čas. Q mávne rukou a všichni z můstku zmizí, až na kapitána Picarda.

Riker, Tasha, Worf a Dat s Geordim byli transportováni na neznámé zpustošené planetě. Chvíli překvapeně zkoumají okolí. Brzy dole objeví bytost Q, tentokrát má na sobě uniformu francouzského polního maršála z napoleonských dob. Nabídne týmu občerstvení ve svém stanu a hovoří o hrách, které zde pro ně připravil. Worf odmítne nabízené pití ze slovy, že klingoni nikdy nepijí s nepřítelem. Riker žádá vysvětlení, Q po mnoha vytáčkách prozradí, že je to hra o přežití. Mezitím je kapitán Picard uvězněn na můstku, zjevně nikde nefungují počítače. Q se zjeví přímo na jeho křesle a začne kapitánovi vysvětlovat principy hry. Riker má být podroben zkoušce a Q mu zato nabídne skvělý dárek.

Dole tým objeví skupinu vojáků se zvířecími obličeji, také v napoleonských uniformách. Vojáci zaútočí, a Riker náhle mávne rukou a všichni jsou zpět na můstku. První důstojník dostal od Q jeho schopnosti. Q mu řekne, že nyní má moc ke splnění všech svých tužeb. Riker ale chce znát důvod jeho konání. Q Picard přikáže pokračovat v záchranné misi. Q vysvětlí, že chtěl přijít na kloub počátku vývoje lidstva. Bytosti jako Q se kdysi vyvíjely úplně stejně jako lidé, jen rychlejším tempem, a postupně získali své neomezené schopnosti. Lidé tyto schopnosti podle něj nabydou o mnoho století později. Q zmizí z můstku a posádka se opět ocitne na neznámé planetě, ke všemu jsou neozbrojeni. Opět na ně zaútočí podivní vojáci, přitom usmrtí Wesleyho a Worfa. Riker jim svými schopnostmi vrátí život a opět všechny dostane na loï. Jejich mise pokračuje, Picard Rikerovi vyčte, že měl jako první důstojník nabídku Q odmítnout. Riker mu slíbí, že svou moc nebude používat.

Loï dorazí do kvadrantu Sigma, na povrch se přepraví záchranný tým. Obětí neštěstí je mnoho, Dat najde mrtvou holčičku, což přivádí doktorku Crusherovou k slzám. Riker vše sleduje, ale dítě neoživí, protože pamatuje na svůj slib kapitánovi. Na lodi pak Riker svolá schůzku důstojníků, kde ostatním vysvětluje svůj postoj. Objeví se tam Q, jenž namlouvá Rikerovi, že na jeho schopnosti všichni kolem žárlí. Navrhne Rikerovi splnit svým přátelům jejich nejtajnější přání.

Riker promění Wesleyho v dospělého muže a Geordimu daruje zrak. Data chce udělat člověkem, ale android jej odmítne. Worfovi nabídne na můstku klingonskou společnici. Worf ale míní, že je daná žena ze světa, který se pro něj již odcizil. Také Geordi s Wesleym odmítají a kapitán je potěšen. Když se pak Wesley nechá proměnit zpátky, Riker si vše uvědomí a cítí se hloupě. Je ale potěšen, že mohl svým přátelům alespoò na okamžik splnit jejich touhy.

Picard řekne Q, že se svými plány opět neuspěl. Připomene mu minulou sázku, ale Q se rozzlobí. Picard jmenuje všechny plané sliby Q od jejich první mise. Q pak prosí jiné bytosti z Q kontinua, aby mu poskytli ještě jednu šanci. Své druhy si ale rozhněval a za trest je odeslán zpět. Loï je opět funkční a všichni z posádky jsou jako předtím. Riker jednou provždy přišel o své schopnosti.

Dl serilu je v jazycch..
*
slo
Nzev
Reie
1. dl
Corey Allen
2. dl
Corey Allen
3. dl
Paul Lynch
4. dl
Russ Mayberry
5. dl
Richard A. Colla
6. dl
Rob Bowman
7. dl
Cliff Bole
8. dl
James L. Conway
9. dl
Rob Bowman
10. dl
Cliff Bole
11. dl
Richard Compton
12. dl
Joseph L. Scanlan
13. dl
Rob Bowman
14. dl
Michael Ray Rhodes
15. dl
Paul Lynch
16. dl
Rob Bowman
17. dl
Kim Manners
18. dl
Corey Allen
19. dl
Michael Vejar
20. dl
Rob Bowman
21. dl
Les Landau
22. dl
Win Phelps
23. dl
Joseph L. Scanlan
24. dl
Robert Becker
25. dl
Cliff Bole
26. dl
James L. Conway

Peteno: 186 krt
vygenerovano za: 0.07154489 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)