Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu We´ll Always Have Paris
Setkání v Paříži usa
seriál:Star Trek: Nová generace

seriál Star Trek: Nová generace - 24.díl Setkání v Paříži
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
1988.04.30 - Sobota
Česká premiéra:
1995.02.07 - Úterý
Řada:
1 . sezónu s : 26 díly
Díl v serii
24
Produkční číslo:
Délka dílu:
45 min.
Přidáno dne:
26.01.2011, 10:07:47
Změna dne:
26.01.2011, 10:07:47
Žánr:
Seznam žánrů

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah:

USS Enterprise (NCC-1701-D) je na cestě na Saronu VIII, kde posádka plánuje strávit dovolenou. Kapitán Jean-Luc Picard tráví volný čas v simulátoru, kde trénuje šerm. Náhle se začne posunovat čas, události se opakují. Z můstku se kapitán dozvídá, že stejná situace nastala na celé lodi. Zakrátko obdrží loï nouzovou zprávu o pomoc od doktora Manheima. Kapitán ihned nařídí kurz k místu volání. Vzpomíná si, že doktor Manheim dříve experimentoval s časem. Spolu se skupinou dalších vědců před patnácti lety záhadně zmizel. Deanna Troi si všimne kapitánových silných emocí při vzpomínce na doktora. Nabízí mu rozhovor, Picard ale odmítne.

Kapitán jde znovu do simulátoru, kde nastaví prostředí Paříže před dvaadvaceti lety. V jedné z kaváren měl schůzku. Když přichází dáma, vysvětluje jí, proč se schůzka tehdy v realitě neuskutečnila. Picard pocítil strach z možného svazku a následného manželství. Hned druhého dne vstoupil do Hvězdné flotily, takže dáma ho čekala marně. Kapitán pak ukončí simulátorový program. Enterprise dorazí k systému Pegos Minor, kde zachytí u blízkého asteroidu energické pole. Ohlásí se jim ženský hlas, jenž oznamuje, že jsou naživu dva lidé. Zbylí vědci přišli nedávno o život. Kapitán přikáže přenést doktora Manheima a jeho ženu Jenice na lodní ošetřovnu.

Jenice je ženou, s níž měl mít kdysi kapitán v pařížské kavárně schůzku. Prozradí posádce, že její muž prováděl nebezpečné experimenty s časem. Otevřel přitom nechtěně bránu do jiné dimenze. Utrpěl přitom zranění a nebyl již schopen své experimenty ukončit. Jeho laboratoř je podle ní zajištěna několika bezpečnostními kódy. Doktorka Crusherová po Manheimově prohlídce neví s jistotou, co způsobuje doktorův stav, brzy mu však hrozí smrt. Časové anomálie na lodi pokračují. Doktor Manheim se na ošetřovně krátce probere. Část jeho vědomí se stále nachází v jiné dimenzi. Na poradě Dat vysvětluje, co je potřeba k uzavření časové brány. Kapitán mezitím hovoří s Jenice. Vysvětluje jí, proč tenkrát na smluvenou schůzku nepřišel. Beverly Crusherová začne na Jenice žárlit. Deanna Troi jí pomáhá tyto pocity překonat.

Do další časové anomálie zbývá pouhých dvacet minut. Kapitán rozhodne pověřit uzavřením časové brány Data, neboť android na anomálie pružněji reaguje. Dat se přenese do laboratoře doktora Manheima. Brzy najde časovou bránu. Do otevřené brány musí vložit přesné množství antihmoty. Než to ale stihne, vznikne další anomálie a náhle jsou v místnosti tři Datové. Na poslední chvíli vloží všichni tři do časové brány antihmotu a hned poté zbylí Datové zmizí. Uzavření dimenze se zdařilo a doktor Manheim se začíná uzdravovat. Chce se se svou ženou vrátit do laboratoře a pokračovat zde v práci. Picard poprosí Jenie, aby si spolu neuskutečněnou schůzku zopakovali v simulátoru. U sklenice šampaòského v pařížské kavárně si oba vše vysvětlí a rozloučí se. Enterprise pak nabere kurz na původní cíl, aby posádka mohla nastoupit dovolenou.

Číslo
Název
Režie
1. díl
Corey Allen
2. díl
Corey Allen
3. díl
Paul Lynch
4. díl
Russ Mayberry
5. díl
Richard A. Colla
6. díl
Rob Bowman
7. díl
Cliff Bole
8. díl
James L. Conway
9. díl
Rob Bowman
10. díl
Cliff Bole
11. díl
Richard Compton
12. díl
Joseph L. Scanlan
13. díl
Rob Bowman
14. díl
Michael Ray Rhodes
15. díl
Paul Lynch
16. díl
Rob Bowman
17. díl
Kim Manners
18. díl
Corey Allen
19. díl
Michael Vejar
20. díl
Rob Bowman
21. díl
Les Landau
22. díl
Win Phelps
23. díl
Joseph L. Scanlan
24. díl
Robert Becker
25. díl
Cliff Bole
26. díl
James L. Conway

Přečteno: 127 krát
vygenerovano za: 0.91903687 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)