Nick:
Heslo:
Registrace
Název dílu Encounter at Farpoint 2
Střetnutí na Farpointu 2 usa
seriál:Star Trek: Nová generace

seriál Star Trek: Nová generace - 2.díl Střetnutí na Farpointu 2
Aternativný názvy epizody
Seriál
Datum premiéry:
1987.09.26 - Sobota
Česká premiéra:
1994.10.06 - Čvrtek
Řada:
1 . sezónu s : 26 díly
Díl v serii
2
Produkční číslo:
Délka dílu:
45 min.
Přidáno dne:
25.01.2011, 17:01:23
Změna dne:
25.01.2011, 17:01:23
Žánr:
Seznam žánrů

Dobrodružný

Sci-fi

Díl seriálu je v jazycích..
*
Obsah:

Posádka Enterprise je nyní kompletní: Druhým důstojníkem na palubě je Data, android s bílým obličejem, kterému chybějí city. Jinak je to výkonný robot, který si pamatuje každou vyřčenou větu a svými encyklopedickými znalostmi bude na misích užitečný. Velitelem bezpečnosti je poručík Tasha Yarová. Poručík Worf je prvním klingonem, který kdy sloužil u Hvězdné Flotily. Kormidelníkem je mladý poručík Geordi LaForge, jenž je od narození slepý. Vidět mu pomáhá zvláštní přístroj jménem Visor, který má nasazen na očích. Lodní poradkyně Deanna Troi je napůl člověk a napůl Betazoid. Její Betazoidské schopnosti zahrnují velkou míru empatie, dokáže se vcítit do pocitů humanoidů a takto číst jejich myšlenky.

Riker je překvapen, když mezi posádkou spatří Deannu Troi, protože oba měli kdysi vážný vztah. První důstojník se, stejně jako ostatní, seznamuje s velkou lodí, a zaujme ho zařízení jménem simulátor. Ten slouží členům posádky k odpočinku, prostředí místnosti si mohou upravit a ocitnout se tak v různých koutech Galaxie. V simulátoru Riker potká Data, který trénuje jednu z lidských dovedností: pískání.

Situace na základně Farpoint se vyostřuje, několik členů posádky se transportuje dolů na povrch. Chtějí stanici blíže prozkoumat, Deanna cítí kolem neznámý zdroj energie. Na orbitu planety se náhle dostává neznámá loï. Picard nechá vyslat přátelské pozdravy, ale z lodi nepřichází žádná odpověï. Worf hlásí, že loï neodpovídá žádnému plavidlu známé rasy. Cizí loï začne střílet na povrch planety. Odstřeluje ale jen okolí stanice, samotné stanici se střely vyhýbají.

Výsadek dole se schová v podzemních prostorách. Geordi svým vizorem vidí, že stěny základny jsou z nějaké hmoty, kterou nelze identifikovat. Na palubě Enterprise se objeví Q, který Picardovi radí zaútočit na cizí loï. Podle něj má Federace základnu chránit a odrazit tak hrozbu útoku. Cizí loï dokonce unese Zorna na svou palubu.

Výsadek ho osvobodí a Zorn je zpět na Enterprise. Neznámá loï se náhle přemění ve veliký objekt, podobný medúze. Picardovi již začíná vše docházet. Farpoint ve skutečnosti není žádná základna, ale další bytost stejného tvaru. Zorn a jeho druhové bytost donutili proměnit se v základnu. Před očima celé posádky se druhá bytost změnila do své původní podoby a blíží se na orbitu ke svému druhovi. Všichni z můstku toto setkání fascinovaně sledují.

Bytosti jsou konečně spolu, a po chvíli také společně odlétají. Poradkyně Troi cítí z obou velikou radost ze shledání, pocity velkého štěstí. Q poznává, že prohrál a posádka Enterprise úspěšně splnila onu zkoušku. Picard vykáže Q z můstku, ten ale ještě předtím slíbí, že se brzy vrátí.

Enterprise se připravuje k odletu z orbity. Všichni na můstku jsou na svých místech a Picard se zeptá Rikera, zda by chtěl ještě něco dodat. Riker prohlásí, že by byl rád, kdyby šly takto bez problémů vyřešit všechny jejich další mise. Picard odpoví, že další úkoly budou jistě mnohem zajímavější. Pak dává pokyn k plné rychlosti vpřed, směrem do neznámého vesmíru.

Číslo
Název
Režie
1. díl
Corey Allen
2. díl
Corey Allen
3. díl
Paul Lynch
4. díl
Russ Mayberry
5. díl
Richard A. Colla
6. díl
Rob Bowman
7. díl
Cliff Bole
8. díl
James L. Conway
9. díl
Rob Bowman
10. díl
Cliff Bole
11. díl
Richard Compton
12. díl
Joseph L. Scanlan
13. díl
Rob Bowman
14. díl
Michael Ray Rhodes
15. díl
Paul Lynch
16. díl
Rob Bowman
17. díl
Kim Manners
18. díl
Corey Allen
19. díl
Michael Vejar
20. díl
Rob Bowman
21. díl
Les Landau
22. díl
Win Phelps
23. díl
Joseph L. Scanlan
24. díl
Robert Becker
25. díl
Cliff Bole
26. díl
James L. Conway

Přečteno: 222 krát
vygenerovano za: 0.0548532 sek.
T=textů/t=titulků







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)