Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Píseň života
rok natočení:1924
film: Píseň života / Píseň života (1924)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
01.06.2014, 21:43:50

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Hanička je odložené dítě, kterého se ujme starý drožkář. Po jeho smrti žije Hanička u bratra svého pěstouna a pracuje v továrně, kde ji obtěžuje svými návrhy ředitel Mára. Jednoho dne se ředitel pokusí vynutit si dívčinu přízeň násilím. Když se mu to pro dívčin odpor nepodaří, označí ji za zlodějku. Hanička je odsouzena a uvězněna. Později se ukáže, že před lety šílený komorník unesl jednu z dcer velkostatkáře Zalužanského a položil ji do drožky.
Ředitel Mára je postřelen a před smrtí se přizná továrníku Silverovi, že Haničku křivě obvinil. Silver chce křivdu napravit, ale Hanička si už trest odpykala a po propuštění našla útočiště v hájovně poblíž sídla Zalužanských. Petr, syn továrníka Silvera, navštíví svého přítele Zalužanského a společně s ním v hájovně objeví Haničku, která je nápadně podobná Zalužanského dceři. Vše se vysvětlí a Hanička se vrátí ke svému otci na velkostatek. Nic nebrání jejímu sňatku s Petrem. (Podle dochované části filmu.)
================================================================

Hanička is an abandoned child who is taken into the care of an old hackney driver. After his death Hanička goes to live with the brother of her guardian and she works in a factory where the director, Mára, forces his favours upon her. One day the director tries to seduce her violently. When the girl fights back he labels her a thief. Hanička is condemned and imprisoned. Later it emerges that, years before, a mad chamberlain abducted the daughter of land-owner Zálužanský and placed her in a hackney carriage. The director Mára is shot and before he dies he admits to industrialist Silver that he had wronged Hanička. Silver intends to makes things right but Hanička has already served her time and, after she is released, she finds refuge in a gamekeeper's cottage near the Zálužanský seat. Petr, Silver's son, pays a visit to his friend Zálužanský and they both discover Hanička in the gamekeeper's cottage who bears a remarkable resemblance to Zálužanský's wife. All is explained and Hanička returns to her father to live on the estate. She is now free to marry Petr. (According to the part of the film which has survived.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Havlova schovanka Hana
JUDr. Karel Rieder
ředitel Richard Mára
ředitel věznice
továrník Silver
policejní komisař
řezník
Silverův syn Petr

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
žebrák Konrád
zřízenec v továrně
drožkář Havel
komorník u Zalužanského



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 502 krát
vygenerovano za: 0.2474 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)