Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kdo je vinen?
rok natočení:1946
film: Kdo je vinen? / Kdo je vinen? (1946)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
27.02.2017, 20:03:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Krátkometrážní
Krátkometrážní
info zde :

Obsah filmu:

Do soudní síně přiváží matka svou dcerku na invalidním vozíku. Soudce se snaží zjistit míru zavinění řidiče nákladního auta, které dítě zranilo. Z výpovědí svědků, holčičky a řidiče nakonec vyplyne, že událost byla spíše souhrou nešastných náhod, na kterých se podíleli všichni účastníci. Proti řidiči jel blízko středu silnice povoz se slámou tažený koňmi. Když chtěl muž na kole široký povoz předjet, řidič náklaïáku strhl svůj vůz ke kraji silnice. Tam si v podřepu hrála holčička. Automobil ji porazil, aniž ji řidič zahlédl. Zastavila ho až žena, která si nehody povšimla z pole. Řidič je soudcem zproštěn viny.

================================================================

A mother arrives in the court room bringing her daughter in a wheelchair. The judge has to ascertain to what extent the driver of the lorry which injured her is guilty. The testimonies of the witnesses, the little girl and the driver finally indicate that the accident was more a combination of unfortunate circumstances in which all participants played a role. A cart carrying straw and drawn by horses was coming in the opposite direction near the middle of the road. When a man on a bicycle tried to overtake the wide cart, the lorry driver swerved his lorry to the edge of the road where the little girl was playing in a squat position. The vehicle hit her before the driver was aware of it. He was only stopped by a woman who had witnessed the accident from a nearby field. The judge declares the driver innocent.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1946)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1946)
Formát obrazu
CDS 35mm (1946)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1946
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 175 krát
vygenerovano za: 0.0535 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)