Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) 13. revír
rok natočení:1946
film: 13. revír / 13. revír (1946)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
96 min.
přidal
admin
film přidaný
05.01.2019, 08:08:50

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Film noir
info zde :
Crime
Kriminální
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Inspektor Čadek z 13. policejního revíru má dohlédnout na propuštěného kasaře Kočku. Domnívá se právem, že Kočka si půjde vyzvednout poslední lup, který se policii nepodařilo najít a že se bude chtít pomstít Kartovi, který ho dostal do vězení. Bývalá Kočkova milá Fróny se v nemocnici beznadějně zamiluje do doktora Chrudimského a rozhodne se začít nový život. Inspektorovi však v pátrání po Kočkovi a Kartovi pomoci nechce. Oba muži zmizeli tu noc, kdy zemřel čínský obchodník Wang-li, který byl později odeslán v zinkové rakvi do vlasti, jak přikazovala jeho víra. Na periferii psi vyhrabou mrtvolu muže. Pitva prokáže, že je to Wang-li. Chrudimského kdosi postřelí a teprve tehdy Fróny promluví. Prozradí Čadkovi tajný úkryt v hospodě u matky Klouzandy, kde se skrývá Wang-liova žena. Byla Kartovou milenkou a když Karta zabil Kočku, společně umístili jeho mrtvolu do zinkové rakve a Wang-liovo tělo zahrabali. Karta nakonec zemře na následky postřelení, které mu způsobil Čadek. Umírá i Fróny, kterou zastřelí ještě před svým zatčením Wang-liová.

================================================================

Inspector Čadek from the 13th police station should keep an eye on the released safe-cracker Kočka. He rightly suspects that Kočka will go and pick up his last loot which the police didn't manage to find and that he will want revenge on Karta who helped get him behind bars. At the hospital, Kočka's ex-lover Fróny hopelessly falls for doctor Chrudimský and decides to start a new life. She still refuses to help the inspector in his search for Kočka and Karta. The two men disappeared the night a Chinese trader, Wang-li, died, and then shipped home in a zinc coffin as his faith demanded. Dogs dig up a dead man's body in the suburbs. The autopsy shows that this is the body of Wang-li. Someone shoots Chrudimský and only then does Fróny decide to talk. She reveals a secret hiding place in the pub of "mother" Klouzanda where Wang-li's wife is hiding. She was Karta's lover and when Karta shot Kočka they placed his body into the zinc coffin and buried Wang-li. Čadek finally shoots Karta. Fróny is also killed, shot by Wang-li's widow before she gets arrested.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kasař Josef Karta

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
čínský podomní obchodník Wang-li
host v hostinci1#



Film je v jazycích..
Čeština (1946)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1946)
Formát obrazu
CDS 35mm (1946)

Promítáno v kinech
(festival/ročník)/Název kina
Datum
čas
Doplňkové info
Uherské Hradiště - Letní kino Smetanovy sady
21:30
sekce - Kdo, když ne... Martin Friè
Název
Režie
Přečteno: 132 krát
vygenerovano za: 0.1788 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)