Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Průlom
rok natočení:1946
film: Průlom / Průlom (1946)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
93 min.
přidal
admin
film přidaný
07.04.2018, 07:48:05

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Malé české město v šedesátých letech 19. století. M칝ané kdysi zbohatli z výnosu zlatých dolů, které jsou nyní zatopeny. Do jejich odvodnění nechtějí ale investovat, nebo jsou přesvědčeni, že se to nevyplatí. Zastavení těžby však uvrhlo do bídy havířské rodiny. Horníci se po marných žádostech o pomoc ve městě i na místodržitelství rozhodnou k vlastnímu činu. Vedeni ševcem Domažlíkem, který vypracoval plány, se pokusí odvést vodu starou štolou. Při práci málem zahyne Domažlíkův syn Vojta, ale dílo se podaří. Navíc je korunováno nálezem zlata. Svou rozhodností horníci také přispějí k odhalení špatného hospodaření městských radních. A Matěj Domažlík vyhraje svůj spor s m칝any, kteří ho chtěli připravit o domek a m칝anská práva.

================================================================

A small Czech town in the 1860s. The townspeople once became wealthy from the gold mines which are now flooded. They do not want to invest in drainage as they are convinced that it is not worth it. Closing down the mines, however, cast mining families into poverty. After futile requests for help in the town and the governor's office, the miners decide to take matters into their own hands. Led by the cobbler Domažlík who has worked out a plan, they try to drain the water through an old tunnel. Domažlík's son Vojta is nearly killed during the work but the task is accomplished. Furthermore, they are rewarded with the discovery of gold. Through their determined efforts, the miners also help to uncover the dubious management of the local councillors. Matěj Domažlík wins his dispute with the burghers who had tried to deprive him of his home and citizen's rights.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
okresní hejtman

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
horník Stoupa
horník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1946)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1946)
Formát obrazu
CDS 35mm (1946)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1946
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 146 krát
vygenerovano za: 0.1219 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)