Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Mrtvý mezi živými
rok natočení:1946
film: Mrtvý mezi živými / Mrtvý mezi živými (1946)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
admin
film přidaný
04.06.2017, 22:12:59

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Poštovní úřad v Lideřicích přepadli lupiči, zabili úředníka Klečku, zranili Munka a Jiřího Valtu donutili vydat pokladnu. Munk si svým lehkým zraněním vysloužil pověst hrdiny, zatímco Valtu všeobecné mínění odsoudilo jako zbabělce. Snoubenka Helena se s ním na nátlak rodičů rozešla. Valta se odstěhuje, stará se o Klečkovu ženu a malou dcerku, ale stále se mučí otázkou, zda jednal správně. Náhoda mu přinese odpověï. Valta se seznámí se zpěvákem Popovem, který mu po čase přizná, že poštu přepadli s bratrem. Bratr potřeboval peníze, ale zabíjet nechtěl. Valta Popova přesvědčí, aby se přiznal na policii. Sám pak s jeho revolverem překvapí na poště Munka, který právě počítá peníze. Dá mu vybrat: buï vydá peníze a nebo bude zastřelen. Munk si samozřejmě vybere život. Uspokojený Valta odejde za Helenou, která se k němu před časem vrátila.

================================================================

The post office in Lideřice is attacked by robbers who kill the clerk Klečka, wound Munk and force Jiří Valta to hand over the cash. Munk, with his light injuries, is hailed as a hero whereas Valta is generally considered a coward. At the insistence of her parents, Valta's fiancée Helena leaves him. Valta moves away, and looks after Klečka's wife and small daughter, however, he is still plagued by the question as to whether he acted correctly. Coincidence brings him the answer. Valta makes the acquaintance of the singer Popov who, after a while, confesses that it was he and his brother who attacked the post office. His brother needed money at the time but never intended to kill anyone. Valta persuades Popov to give himself up to the police. He then catches Munk red-handed counting out money at the post office. Revolver in hand, he gives him a choice: the money or his life. Munk naturally chooses his life. Valta leaves to find Helena who had decided to come back to him shortly before.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
major
oficiál
úředník na poštovním ředitelství#1



Film je v jazycích..
Čeština (1946)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1946)
Formát obrazu
CDS 35mm (1946)

Název
Režie
Přečteno: 233 krát
vygenerovano za: 0.0475 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)