Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Lavina
rok natočení:1946
film: Lavina / Lavina (1946)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
83 min.
přidal
admin
film přidaný
01.05.2017, 19:20:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Despotický advokát Heran zastřelí ze žárlivosti svou ženu Olgu, která od něho chtěla odejít a vrátit se k divadlu. Jediný svědek zločinu, Olžin kolega z divadla Pavel Benda, si uvědomí, že na něho padne podezření a rozhodne se uprchnout. Na útěku před policií se však smrtelně zraní. Policie chce případ uzavřít, nebo je přesvědčena o jeho vině. Jen detektiv Ptáček má pochybnosti a pokračuje v pátrání. Brzy začne podezírat Herana, který se po neblahé události oženil s Olžinou přítelkyní Irenou. Psychologickým nátlakem přinutí Herana, aby převzal obhajobu člověka, obviněného z vraždy vlastní ženy. V horské chatě, kde Heranův klient zločin spáchal, je advokát i s Irenou zasypán lavinou. V předtuše blížící se smrti se Heran písemně přizná k Olžině vraždě. V poslední chvíli jsou však manželé zachráněni. Zároveň záhadně zmizí přiznání. Při soudním jednání, kde Heran hájí svého klienta, se Ptáčkovi potvrdí podezření. Heran pozná, že je odhalen a otráví se dřív, než ho Ptáček předá spravedlnosti.

================================================================

The despotic lawyer Heran out of jealousy shoots his wife dead; she had wanted to leave him and return to the theatre. The only witness to the crime, Olga's colleague from the theatre, realizes that suspicion will fall on him so he tries to escape. During his flight from the police he is mortally wounded. The police want to close the case since they are convinced of his guilt. Only detective Ptáček has his doubts and continues the investigation. He soon begins to suspect Heran who, after the ill-fated events, has married Olga's friend Irena. Using psychological pressure, he forces Heran to take on the defence of a man accused of murdering his wife. In a mountain chalet, where Heran's client committed the crime, the lawyer and Irena are trapped by an avalanche. Believing they are doomed, Heran writes a confession to the murder. At the last moment the couple are saved. The confession mysteriously disappears. During the court proceedings, where Heran is defending his client, Ptáček's suspicions are confirmed. Heran realizes that he has been discovered and he poisons himself before Ptáček has time to hand him over to the authorities.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
Mluví

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitel továrny v likvidaci#1
majitel továrny v likvidaci#2

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
opilec ve výčepu
finančník dr.Malík



Film je v jazycích..
Čeština (1946)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1946)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1946)

Název
Režie
Přečteno: 180 krát
vygenerovano za: 0.335 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)