Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Alcron
rok natočení:1963
film: Alcron / Alcron (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
10 min.
přidal
admin
film přidaný
23.09.2019, 21:17:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Dívka Alena si povídá v kavárně se svou přítelkyní, starší, elegantní, ale značně skeptickou Jarmilou. Ta mluví s despektem o lásce, kdy se ženě podlomí kolena a dá muži vše. Ten ji opustí, a když pak přijde další a další, začne to být ženě jedno. Jarmila vezme dívku s sebou do hotelu Alcron, Alena si však nevšimne, že je obě z protějšího chodníku pozoruje její milý, student knihovnické školy. Jarmila seznámí Alenu s postarším, zjevně movitým cizincem. Alena začne svému milému lhát, vymýšlí si, že jim v obchodě přišlo nové zboží a pak měli inventuru. Mladík však ví své a Aleně připomene, že si kdysi slíbili říkat pravdu. Alenina matka si před zrcadlem nanáší krém na obličej. Zjevně nemají příliš dobrý vzájemný vztah. Matka dceři vytýká, že je na všechno sama, a ptá se jí, zda má svého chlapce vůbec ráda. Byla by raději, kdyby si vybrala lepší společnost. Alena prochází obchodním domem a s lítostí pozoruje nový nábytek do kuchyně i mladou ženu rozkládající kojenecké oblečky.

================================================================

Young Alena chats with her friend, the older, elegant but highly sceptical Jarmila, in a café. Jarmila talks with disdain about love - when a woman is struck as by lightning and gives everything to a man. He abandons her, and when then comes another and another, a woman does not care any more. Jarmila takes the girl to the Alcron hotel, but Alena fails to notice that they are both being watched from the opposite sidewalk by her lover, a student of a library studies school. Jarmila introduces Alena to an elderly and apparently wealthy foreigner. Alena begins to lie to her lover, making up stories that new goods were delivered to the shop where she worked and inventory had to be taken. But the young man knows what he knows and reminds Alena that a long time ago, they promised to speak the truth to each other. Alena's mother applies cream on her face in front of a mirror. It is obvious that they do not get along too well. The mother reprehends her daughter, telling her that she is alone for everything, and asks her if she loves her boyfriend at all. She would prefer if she chose better company. Alena walks through the department store and sadly watches the new kitchen furniture and a young woman looking at baby's clothing.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 169 krát
vygenerovano za: 1.2932 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)