Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Černý Petr
rok natočení:1963
film: Černý Petr / Černý Petr (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
geron
film přidaný
11.02.2012, 12:44:26

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Šestnáctiletý učeň Petr nastupuje na praxi do samoobsluhy. Vedoucí obchodu, jediný muž mezi samými ženami, vyjukaného mladíka pověří prvním úkolem. Má se pohybovat po prodejně a chytat případné zloděje. Petr se snaží, ale vedoucí mu vytkne, že je v bílém plášti příliš nápadný. Počínání staršího muže se zdá Petrovi podezřelé, a když se svěří pokladní, pošle ho žena za ním. Rozpačitý mladík stopuje muže po městě celý zbytek směny. S rodiči si Petr moc nerozumí, matka v něm vidí malého kluka a otec ho s oblibou poučuje dlouhými monology. Neděli stráví Petr na koupališti s dívkou, která celkem sympaticky přijímá jeho nešikovné dvoření. Zednický učeň Čenda je vyruší a za snaživého přikyvování svého kamaráda Zdeňka se snaží vyvolat hádku. Spor ukončí prasklá guma Zdeňkových trenýrek. Na taneční zábavě, kde se všichni znovu setkají, si Čenda půjčí od Petra dvacet korun, opije se a usne. V obchodě uvidí Petr ženu, která si cpe do tašky pytlíky bonbonů. Po fiasku své první akce se však už k ničemu neodhodlá. Svěří se doma otci, ale ten ho zahrne znovu spoustou frází. Otec se uspokojí, až když zjistí, že o tom nikdo neví. Čenda přichází vrátit peníze a otec ho přinutí, aby ukázal Petrovi své upracované dlaně. Otcovým nedokončeným kázáním příběh končí.

================================================================

The sixteen-year old apprentice Petr begins his training in a self-service shop. The manager of the shop, the only man among all the women, entrusts the young flabbergasted man with his first task - to move around the shop and catch potential thieves. Petr does his best but the manager reprehends him for being too conspicuous in his white cloak. Petr finds behaviour of an elderly man suspicious, and when he confides this to the cashier, the woman sends him to follow the man. The perplexed youth shadows the man throughout the city for the rest of the shift. Petr does not get on well with his parents - his mother sees only a small boy in him and his father takes pleasure in pontificating to him in long monologues. Petr spends Sunday at a bathing pool with the girl, who accepts his inept courting with a degree of affection. The bricklayer's apprentice Čenda disturbs them and, with the support of his friend Zdeněk, tries to start a fight. The dissention ends with the broken elastic of Zdeněk's trunks. At a dance where they all meet together again, Čenda borrows twenty crowns from Petr, gets drunk and falls asleep. In the shop, Petr spots a woman trying to squeeze a sack of sweets into her bag. But, after the failure of his first efforts, he does not do anything. At home, he confides to his father, but the old man again overwhelms him with lots of clichés. The father calms down only upon finding out that nobody knows about the affair. Čenda comes to them to give back the borrowed sum and the father forces him to display to Petr his work-worn palms. The story ends with the father's unfinished preaching.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 711 krát
vygenerovano za: 1.0164 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)