Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Einstein kontra Babinský
rok natočení:1963
film: Einstein kontra Babinský / Einstein kontra Babinský (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
geron
film přidaný
18.02.2012, 12:52:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Josef Košál vypráví svým spoluvězňům o událostech, které ho přivedly až do vězení. Od útlého dětství kamarádil s Františkem Kolouškem, a přestože vyrůstali za stejných podmínek, bylo předurčeno, aby jeden byl talentovaným vynálezcem a druhý lotrem. V dětství byli mnohokrát trestáni za Františkovy vynálezy, které spolu uváděli v život a které byly posuzovány jako lotroviny. Jako mladíci se uchytili v úřadě, kde díky vynálezu imitujícímu práci prolenošili několik let. Když se vše prozradilo, odešel František na studie a Josef se stal vedoucím oddělení a později ředitelem menší továrny. Po patnácti letech se znovu setkali. František nastoupil do vývojového oddělení Josefovy továrny. Okamžitě zjistil, že Josef i celé vedení se chlubí údajným automatickým strojem, za který hodlají převzít peněžní odměny a vyznamenání. Ve skutečnosti jsou ve stroji schováni lidé. Je otřesen, ale kvůli kamarádovi sestrojí skutečný funkční stroj. Při jeho slavnostním uvedení do chodu neodzkoušený stroj selže a začne hořet. Za pachatele je vedením označen Koloušek. Do vězení však jde i Košál, protože nebyly v pořádku hasící přístroje. Oba přátelé se sejdou znovu po propuštění z vězení a společně vykročí vstříc novému životu.

================================================================

Josef Košál tells his fellow prisoners about the events that led to his sentence. He has been a friend with František Koloušek since their early childhood. Despite growing up in identical circumstances, one is fated to become a talented inventor and other a villain. When they were young, they were punished many times for František's inventions, which they together were making "alive", was only considered as a wrongdoing. As young men, they found themselves positions at an office where they spent several idle years thanks to an invention able to imitate work. After they were exposed, František left to study and Josef became the head of a department and later on director of a small factory. Fifteen years later, they met again. František took up work in the development unit of Josef's factory. He immediately discovered that Josef and the entire factory management claimed to have developed an automatic machine for which they intended to take financial reward and honours. In reality, there were people hidden in the machine. He was shocked but nonetheless constructed a genuine, operational machine to help his friend. At the ceremonial launch, the machine, never tested, failed and began to burn. The management accused Koloušek, but Košál also went to prison because of broken fire safety equipment. After they are released from prison, the two friends meet again and together head towards a new beginning in life.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dědeček
hlavní inženýr Sojka



Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 904 krát
vygenerovano za: 0.1279 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)