Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dvanáctého
rok natočení:1963
film: Dvanáctého / Dvanáctého (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
13 min.
přidal
admin
film přidaný
24.02.2021, 19:08:21

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Mladá žena vstává a na nočním stolku nachází kytičku a přání od syna Honzíka k narozeninám. Upraví se a synovi připraví svačinu. Přichází do tělocvičny, kde s kolegyněmi nacvičují pod vedením choreografa taneční číslo. Muž však není s jejím výkonem spokojen. Na unavené tváři ženy jsou vidět první vrásky a opakování tance ji už zmáhá. Choreograf jí mezi čtyřma očima nabídne, jako už několikrát, aby začala učit v přípravce. Kolegyně jí gratulují a připíjejí si vínem. Tanečnice zůstane sama v tělocvičně a do očí jí vstoupí slzy. Pak ale přivede uklízečka synka, kterému skončila dnes škola dřív. Žena se uklidní a líbá své dítě na tvář.

================================================================

A young woman wakes up to find flowers on her bedside table, and a birthday card from her little son Honzík. She dresses and prepares a snack for her son. Then she goes to the gym, where she and her colleagues are preparing a dance number, led by their choreographer. But the man is not pleased with her performance. The first small wrinkles are showing on the face of the tired woman and she finds the dance repetition arduous. In private, the choreographer repeats his offer for her to start teaching at a preparatory school. Her fellow dancers congratulate her and propose a toast with a glass of wine. The dancer remains alone in the gym and tears fill her eyes. But then the cleaning lady brings in her son, whose school has finished earlier today. The woman is soothed and kisses her child on the cheek.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 68 krát
vygenerovano za: 0.0495 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)