Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Až přijde kocour
rok natočení:1963
film: Až přijde kocour / Až přijde kocour (1963)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
101 min.
přidal
geron
film přidaný
09.01.2012, 18:18:04

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Podobenství
info zde :

Obsah filmu:

Z ochozu věže pozoruje kastelán Oliva každodenní život malého krásného města. Z té výšky si může dovolit tolerantní nadhled nad slabostmi a chybami svých spoluobčanů. Mladý učitel Robert se chystá ke svatbě s učitelkou Julií. Na hodinu kreslení Robert pozve Olivu, aby seděl jako model. Starý muž dětem vypráví o svém životě námořníka a o setkání se svou životní láskou Dianou a jejím kouzelným kocourem. Z náměstí se ozve veselá hudba, která doprovází příjezd zvláštního cirkusu. K překvapení dětí i dospělých sedí na střeše červeného auta kouzelník, který je k nerozeznání podobný Olivovi, a krásná dívka Diana, která má na klíně kocoura se slunečními brýlemi. Na závěr večerního kouzelníkova představení sejme Diana svému Mourkovi brýle a před jeho zelenýma očima začnou někteří dospělí měnit barvu. Nevěrníci jsou žlutí, lháři fialoví, šedivě se zabarví kradáci a lapkové a zamilovaní zčervenají. Červený je i Robert, který zapomněl na nevěrnou Julii a zamiloval se do Diany. Kocoura se zmocní tři muži, kteří se bojí jeho kouzelné moci - pokrytecký ředitel školy, podlézavý školník a nepoctivý vedoucí restaurace. Robertovi žáci, kteří se bojí o kocourův život, utečou z městečka a nechtějí se vrátit, dokud nebude zvíře zachráněno. Nátlak dětí má žádaný účinek. Jen Robert je velmi smutný - poté, co prožil s Dianou láskyplnou noc, vůz s dívkou, kocourem a kouzelníkem odjíždí.

================================================================

Castellan Oliva watches the everyday life of his small sweet town from the gallery of a tower. From that height, he can afford to keep a tolerant view of the weaknesses and frailties of his fellow-citizen. Robert, a young teacher, is preparing to marry his colleague Julie. Robert invites Oliva to sit as a model in a drawing lesson. The old man tells the children about his life as a sailor and about his first encounter with Diana, the love of his life, and her magical tom-cat. All of a sudden, jolly music sounds from the square, heralding the arrival of a strange circus. To the surprise of both children and adults, there is a magician sitting on the roof of a red car who is almost indiscernible from Oliva, and a beautiful girl named Diana with a tom-cat wearing sunglasses on her lap. At the close of that evening's performance by the magician, Diana takes the sunglasses off her tom-cat and people begin to change colour in front of his green eyes. The unfaithful turn yellow, the liars violet, the thieves and highwaymen grey and those who are in love turn red. Red is also Robert, who forgot about his unfaithful Julie and fell in love with Diana. The tom-cat is seized by three men who are afraid of his magical power - the hypocritical school director, the toady school-servant and the dishonest chef of a restaurant. Robert's pupils, worried about the tom-cat's life, run away from the little town and refuse to return until the animal is saved. The children's pressure has the desired effect. But Robert is very sad - after spending a night full of love with Diana, the car with the girl, the tom-cat and the magician leaves.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1963)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1963)
Formát obrazu
2.35 : 1 (2021)
CDS 35mm (1963)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1921
Distributor
Česko
Kino

1963
Distributor
Československo
Kino

1963
Produkční společnost
Československo
Kino

Promítáno v kinech
(festival/ročník)/Název kina
Datum
čas
Doplňkové info
Praha - Edison Filmhub
19:00
obnovéná premiéra
Praha - Kino Pilotů
14:45
obnovéná premiéra
Prostějov - Metro 70
20:00
obnovéná premiéra
Tišnov - Kino Svratka
17:00
obnovéná premiéra
Název
Režie
Přečteno: 601 krát
vygenerovano za: 0.08 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)