Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Obrácení Ferdyše Pištory
rok natočení:1931
film: Obrácení Ferdyše Pištory / Obrácení Ferdyše Pištory (1931)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 14:32:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Kasař Ferdyš Pištora jde vykrást vilu bankéře Rosenštoka. V té chvíli vypukne požár a Ferdyš zachrání dvě malé bankéřovy děti. Je všemi oslavován jako hrdina a Rosenštok ho udělá poslíčkem v bance. Tím se celý Ferdyšův život změní. Stane se z něho moralista a svým kázáním tyranizuje celé okolí. Zamiluje se do Terezky, členky Armády spásy. Ferdyšova bývalá milenka Irma na Terezku žárlí. Obě ženy se pohádají a Terezka v hněvu tvrdí, že zabila své dítě a zakopala je ve sklepě. Ferdyš této smyšlence uvěří. Aby ji zachránil, chce jí dát peníze, které měl odevzdat v bance. Irma ze žárlivosti prozradí policii, že Ferdyš chtěl bankéřovu vilu vykrást, a Ferdyš je zatčen. Rosenštok se však za něho přimluví a Ferdyš je osvobozen. Terezka se přizná, že si vraždu dítěte vymyslela, a slaví s Ferdyšem svatbu.
================================================================

Safe-cracker Ferdyš Pištora attempts to rob a villa owned by the banker Rosenštok. At that moment a fire breaks out and Ferdyš happens to be around to save the life of the banker's two young children. He is treated like the great hero and Rosenštok gives him a job as a messenger at his bank. From this moment on, Ferdyš's life changes completely. He becomes a moralist and he terrorises his whole environment with his preaching. He falls in love with Terezka, a sister from the Salvation Army. His former lover Irma is jealous of her, they have an argument and, in her anger, Terezka makes up a story that she killed her child and buried her in the cellar. Ferdyš believes this story and, in order to save her, he intends to give her money he was supposed to hand in at the bank. Irma's jealousy drives her to inform the police and she tells them that Ferdyš had planned to rob the banker's villa; for this Ferdyš is arrested. Rosenštok puts in a good word for him, however, and he is released. Terezka admits that she had invented the story about murdering her own child and, having rid herself of this burden, is then able to look forward to celebrating her wedding with Ferdyš.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen Ferdyšovy party#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
komisař Faltys
Dostálka
úředník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1931)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1931)
Formát obrazu
CDS 35mm (1931)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1932
Distributor
Československo
Kino

1931
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 766 krát
vygenerovano za: 0.4221 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)