Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Miláček pluku
rok natočení:1931
film: Miláček pluku / Miláček pluku (1931)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
admin
film přidaný
07.07.2015, 21:40:17

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :

Obsah filmu:

Na vojenské cvičení je povolán statkář Tregl, který má před svatbou, a holič Ferenc, kterému se právě narodil syn. Tregl přemluví správce Kohouta, který se doma hádá se svou ženou Fínou, aby se za něho vydával a místo něho se zúčastnil vojenského cvičení. Setník Fábera Kohouta pověří vedením kumpanie, protože jako Tregl má výborné reference. Kohout si zvolí za svého sluhu Ference. Do města přijede i Ferencova žena Anči s dítětem a nastoupí jako kojná u Fáberů. Kohout užívá svobody vojenského života. V důstojnickém kasinu prohraje velké peníze, které musí zaplatit Tregl, aby se jejich podvod neprozradil. Jednou v noci překvapí opilý Kohout dva kasaře, kteří chtěli vyloupit pokladnu pluku. Křikem přivolá stráž a je za to vyznamenán. Tregl se dočká kladného vyřízení své žádosti o odklad a šasten se připravuje na svatbu. I Kohoutova žena přijede na kontrolu do kasáren, ale její muž se už nebojí a směle ji začne komandovat.
================================================================

The prosperous landowner Tregl, whose wedding day approaches, is summoned on a military exercise along with the barber Ferenc whose wife has just given birth. Tregl persuades steward Kohout, in constant argument with his wife Fína, to pretend to be him and go in his stead. Captain Fábera entrusts Kohout to take charge of the company since, like Tregl, he has excellent references. Kohout chooses Ferenc as his servant. Ferenc's wife Anča arrives in town with her baby and works as a wet-nurse for the Fáberas. Meanwhile, Kohout is enjoying his freedom as a military man, he loses great amounts of money which Tregl has to pay back so that their deception remains a secret. One night, after a bout of drinking, Kohout catches two safe-breakers red-handed as they try to rob the regimental safe. His shouts attract the guards and he is decorated for his actions. Tregl manages to secure a deferment for his military service and eagerly prepares for his wedding. Kohout's wife turns up at the barracks to check up on her husband; he, however, is no longer afraid of her and starts boldly ordering her about.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
zpívá
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
holič Karel Ferenc
Ninin otec
starosta

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
záložník #2
porodní bába
desátník Wurm
záložní důstojník Košťál
host na tancovačce#1
záložník
Role neurčená #1
vojenský krejčí


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
plukovník#1


Film je v jazycích..
Čeština (1931)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1931)
Formát obrazu
CDS 35mm (1931)

Název
Režie
Přečteno: 316 krát
vygenerovano za: 0.7133 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)