Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Poslední bohém
rok natočení:1931
film: Poslední bohém / Poslední bohém (1931)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
admin
film přidaný
15.11.2015, 21:07:10

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Dobrodružný
info zde :
Životopisný
Životopisný
info zde :

Obsah filmu:

Jaroslav Hašek žije se synem Ríšou v chudém podnájmu. Ríšův dědeček továrník nemá pro Haškův bohémský život pochopení a dá Ríšu unést. Hašek dostane z podnájmu výpověï a jeho snahy o získání střechy nad hlavou jsou marné. Seznámí se se statkářem Pazderou. Přechodně vypomáhá Běle, vychovatelce Pazderova syna, ale vše skončí skandálem a výpovědí. Společně s Aloisem Kvíčalou zkouší Hašek obchodovat se psy, přivede však Kvíčalu na mizinu, když drahého psa věnuje Ríšovi, který pokládá Haška za svého strýce. S Kvíčalou pak pokračuje v podezřelých obchodech na Matějské pouti. Před zatčením je oba zachrání jen zmatek spojený se zprávou o atentátu na následníka trůnu. Hašek přijde za Ríšou do dědečkova bytu. Zdá se, že mu již dědeček odpustil. Vtom ale přicházejí četníci a zatknou Haška proto, že se vyhýbá nástupu na vojnu. Ríša už ví, že je Hašek jeho otec, ale když se s ním přijde rozloučit, Hašek to nepřizná a odjíždí na frontu.
================================================================

Jaroslav Hašek lives with his son Ríša in poor rented accommodation. Ríša's grandfather, an industrialist, cannot understand Hašek's bohemian lifestyle and has Ríša taken away. Hašek is told to leave his room and his attempts to find a roof over his head are futile. He makes the acquaintance of the landowner Pazdera. He helps Běla, the governess of Pazdera's son, for a while but it ends in scandal and Hašek is given his notice. He tries his hand at dog-selling with Alois Kvíčala but reduces the latter to poverty when he gives an expensive dog to Ríša who considers Hašek to be his uncle. Hašek continues his suspect dealings with Kvíčala at the funfair and only the confusion surrounding the news of the assassination of the heir to the throne saves them both from being arrested. Hašek goes to visit Ríša in his grandfather's flat and it seems that the latter has now forgiven him. Suddenly, however, policemen appear and arrest Hašek for evading military service. Ríša now knows that Hašek is his father but when he comes to see him off at the station, Hašek does not acknowledge this and goes off to the front.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
Střih
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
šéfredaktor
hospodský Krampera
vrchní číšník
továrník
Jaroslav Hašek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
návštěvník v hospodě
hostinský
hejtman
host v restauraci#1
host na večírku u Pazderů



Film je v jazycích..
Čeština (1931)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1931)
Formát obrazu
CDS 35mm (1931)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1931
Distributor
Československo
Kino

1931
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 303 krát
vygenerovano za: 0.4714 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)