Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Krásná vyzvědačka
rok natočení:1927
film: Krásná vyzvědačka / Krásná vyzvědačka (1927)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.01.2015, 00:59:34

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Špionážní
info zde :
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

Hermína, vyzvědačka Ardenska, v němž vládne diktátor de Costa, se setkává s inženýrem Hornofem, občanem sousední mírumilovné Mauretánie. Hornof se do krásné ženy zamiluje, ale tuší její nepřátelskou činnost a proto se za ní vydává do Ardenska. Zde ho Hermína, jíž také není lhostejný, zachrání z nebezpečné léčky. Oba pak musí prchnout. Cestou k mauretánským hranicím se skryjí v chatrči. Když Hermína odejde pro lék pro zraněného Hornofa, přepadnou chatrč ardenští četníci a odvedou Hornofa do vězení. Hornof má být popraven, podaří se mu však vyvolat vzpouru, uprchnout a navíc zničit největší ardenský muniční sklad. Přitom je znovu chycen a zdá se, že tentokrát popravě neunikne. V té době je však zatčen v Mauretánii de Costův synovec Jiří a oba státy se proto dohodnou na výměně zajatců. Osvobozený Hornof se pak dozví, že od počátku Hermína pracovala pro Mauretánii. Jejich lásce tedy už nic nestojí v cestě.
================================================================

Hermína, a spy in Ardensko, a country governed by dictator de Costa meets with engineer Hornof, a citizen of peace-loving neighbouring Mauretania. Hornof falls in love with the beautiful woman but suspects her of enemy activities and consequently, he follows her to Ardensko. Hermína is far from indifferent towards him and, in fact, rescues him from a dangerous trap. They are both forced to flee. They travel to the Mauretanian border and hide out in a mountain shack. When Hermína goes to fetch medicine for Hornof, who is injured, Ardenskan soldiers descend on the shack and drag Hornof away to prison. Hornof is to be executed, but he manages to cause a rebellion in which he escapes and destroys the largest Ardenskan munitions store. Not long afterwards he is caught again and is certain that, this time, he will not escape execution. At the same time, in Mauretania, de Costa's nephew is arrested and consequently the two states arrange an exchange of prisoners-of-war. Once free, Hornof realises that Hermína has been working for Mauretania all along. Nothing now will stand in the way of their love.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ministr zdravotnictví
major Bergh
prezident Ardenska Michal de Costa
Celestýnův otec
ministr národní obrany
ing. Jaroslav Hornof

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ministr železnic
Karlův pomocník Josef



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1928
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 335 krát
vygenerovano za: 0.1766 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)