Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dráteníček
rok natočení:1927
film: Dráteníček / Dráteníček (1927)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
10.12.2014, 07:00:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V malém městě v sousedství továrníkovy vily žije chudá vdova se svým synem Mirkem. Továrníkova dcera Lidka se s Mirkem od dětství přátelí. Mirek pomýšlí na svatbu s Liduškou, ale továrník provdá dceru za bohatého inženýra. Mirek smutně přihlíží štěstí, jež Lidka prožívá se svým synkem. Dítě je však uneseno neznámým tulákem, který je předá do péče chudého dráteníka. Když hoch vyroste a naučí se drátenickému řemeslu, přijde si pro něho tulák znovu. Vodí ho s sebou z místa na místo a chlapec musí vydělat na obživu pro oba. Nakonec krutému tulákovi uteče. Náhodně vyslechne dva muže, kteří se chystají vyloupit vilu "Lidku". Chlapec vilu vyhledá a uvnitř najde nemocnou ženu, kterou před loupeží varuje. Žena pak v sebeobraně jednoho z lupičů postřelí, druhý uteče. Hoch pozná v umírajícím muži tuláka, a ten prozradí, že ho unesl právě z vily, kde se nyní nacházejí. Dráteníček se šastně shledá se svou ovdovělou matkou, která se brzy uzdraví a provdá se za Mirka.
================================================================

In a little town in the vicinity of an factory owner`s villa lives a poor widow with her son Mirek. The factory owner`s daughter Lidka has been a friend of Mirek's since childhood. Mirek dreams of a wedding with Lidka but her father marries her off to a rich engineer. Mirek sadly looks on at the happy life Lidka has with her son. The child is abducted, however, by an unknown wanderer who puts him in the care of a poor tinker. When the boy grows up and learns the tinker's trade, the tramp comes for him again. He takes him with him from place to place and the young man has to work hard to keep both of them. Finally he manages to run away from the cruel tramp. By chance he overhears two men who are preparing to break into Lidka's villa. The boy seeks out the house and finds a sick woman inside; he warns her of the robbery attempt. The woman shoots one of the men in self- defence, the other runs away. The boy recognises the tramp in the dying man and the latter confesses that he had kidnaped the boy from this very place. The tinker has a happy reunion with his widowed mother who soon recovers and marries Mirek.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1927
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 351 krát
vygenerovano za: 1.6055 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)