Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pražský kat
rok natočení:1927
film: Pražský kat / Pražský kat (1927)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.01.2015, 01:49:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

Loupeživý rytíř, nazývaný "zlatý kníže", který navenek zastává funkci císařského prokurátora, nechá svou tlupou unést syna pražského rychtáře a počítá s tučným výkupným. Jan, syn pražského kata Mydláře, se zamiluje do krásné Apolenky. Jednoho dne dívka zavede Jana na hrad, v němž se svým pěstounem, starým kastelánem, bydlí. Hrad je sídlem "zlatého knížete", který milence překvapí a uvězní. Vymyslí ïábelský plán, podle něhož by měl Jana popravit sám Mydlář, a dopisem povolá kata na hrad. Kastelánovi se Jana zželí a tajně ho propustí. Apolenka z hradu také uprchne a je pronáledována rytířovými lidmi. Schová se do chatrče v lesích, kterou však obývá jeden z lupičů. Uteče mu a nakonec se šastně shledá s Janem. Mezitím si pražský rychtář s vojáky vymůže vstup do hradu. Jeho syn je nakonec zachráněn a zlotřilý prokurátor se dostane do rukou mistra Mydláře.
================================================================

The robber-knight known as the "Golden Prince" who, in public, holds the postition of imperial prosecutor, has the son of the Prague magistrate abducted by his gang and demands a large ranson. Jan, the son of Prague executioner Mydlář, is in love with the beautiful Apolenka. One day the girl takes Jan to the castle where she lives with her guardian, an old castellan. The castle is the seat of the "Golden Prince" who surprises the lovers and has them imprisoned. He thinks up a devilish plan, according to which Mydlář himself is to execute Jan and he calls the executioner to the castle in a letter. The castellan takes pity on Jan and secretly lets him go. Apolenka also flees the castle and is hunted by the knight's gang. She hides in a hut in the woods which, however, is inhabited by one of the gang members. She escapes from him and finally finds her beloved Jan. In the meantime the Prague magistrate and his soldiers storm the castle. His son is saved and the villainous prosecutor finds himself in the hands of Mydlář, the executioner.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lupič Vargo

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
starý kastelán



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 348 krát
vygenerovano za: 0.3916 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)