Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) CHudý otec, bohatý syn
rok natočení:1930
film: CHudý otec, bohatý syn / CHudý otec, bohatý syn (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.02.2015, 22:51:59

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladý Benda chce zlepšit své hospodářství, ale právě před žněmi mu uhyne kůň, za jehož léčbu dostal od veterináře účet. V době nejtěžší potkává spolužáka Neumanna, který mu navrhne koupi benzinového traktoru Praga. Zavede svého přítele na statek, kde předvádí všechny přednosti tohoto výrobku. Benda se sám přesvědčuje o výhodnosti traktoru a rozhodne se pro jeho koupi. Prosí otce, zda by mu požadovanou částku 39.000 korun půjčil, ale ten je hospodářem ze "staré školy" a nechce o podobných novotách ani slyšet. Mladý Benda si pořídí traktor na splátky a celá obec je svědkem jeho hospodářského úspěchu. Nakonec i zarputilý otec uzná dokonalost stroje a za krátký čas sám řídí traktor s nejcennějším nákladem - se svým synem a jeho nevěstou.
================================================================

The young Benda tries to improve the running of his farm but, just before the harvest, he loses his horse for whose medical treatment he receives a large bill from the veterinary surgeon. At a time of his greatest need he meets his former classsmate Neumann who convinces Benda to buy a petrol tractor from the firm Praga. He takes his friend to a farm where he demonstrates all advantages of the product. Benda convinces himself of the benefits of owning the tractor and he decides to buy it. He asks his father to lend him the money for it but his father is of the old school and doesn't want to hear of any new-fangled ideas. The young Benda buys the tractor on a hire- purchase scheme and the whole village is witness to his agricultural accomplishments. Finally, even his stubborn father recognises the perfection of the machine and, after a short time, drives the tractor himself with two very special passengers - his son and his bride.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
starý sedlák Benda

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Neumann



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 363 krát
vygenerovano za: 0.1056 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)