Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Opeřené stíny
rok natočení:1930
film: Opeřené stíny / Opeřené stíny (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
05.02.2015, 21:07:35

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Horor
info zde :

Obsah filmu:

Zklamán svým rozvedeným manželství odjíždí Petr Leroy na Riviéru, do míst, kde poznal bývalou ženu a kde doufá nalézt osvěžení. Potká tu svého přítele Jana a společně prožívají radosti, které jim život na Riviéře nabízí. Jan se seznámí v kasinu s půvabnou ženou a odjede s ní do hor. Po návratu vypráví o krásné Olze, s níž strávil nádherné tři dny. Na další schůzku se však Olga nedostaví a Jan se rozhodne ji nalézt v horách. Náhodou ji zahlédne v jedné vesnici a chce ji dostihnout v automobilu. Cestou havaruje. Olga ho dopraví do nedalekého sanatoria, kde se všichni chovají k příchozím velmi podivně. Petr mezitím potkal ve vesnici bývalou ženu, ale po zprávě o havárii spěchá Janovi na pomoc. V sanatoriu osvobodí lékaře a pomocníky, uvězněné duševně chorými pacienty vedenými psychiatrem - obětí svého povolání. V poslední chvíli zachrání Petr i Jana a Olgu, jimž hrozila zkáza. Se ženou se znovu sblížil a spolu odjedou.
================================================================

Disillusioned with his marriage which has ended in divorce, Petr Leroy goes off to the Riviera to the place where he first met his wife and where he hopes to be spiritually revived. Here he meets his friend Jan and together they enjoy the joys the Riviera has to offer. Jan meets a charming girl at the casino and he takes her off into the mountains. On his return he speaks of the beautiful Olga with whom he has spent a wonderful three days. Olga, however, does not appear for a meeting they had arranged, so Jan goes to look for her in the mountains. Then he sees her in a village and tries to catch up with her in his car. He has an accident. Olga takes him to the nearest sanatorium where everyone behaves very strangely to the newly-arrived patient. In the meantime, Petr has encountered his ex-wife in the village but on hearing the news of the accident, hurries off to help Jan. In the sanatorium he frees the doctors and nurses imprisoned by the mentally ill patients who are led by a psychiatrist - a victim of his profession. Petr also saves Jan and Olga from destruction just in time. He finds renewed friendship and and discovers that he and his wife are still in love. They go off home together.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Hudba
Producent

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Petrův sluha a ošetřovatel Josef
pacientka v sanatoriu#1
Petr Leroy

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ošetřovatel
pacient v sanatoriu#1
pacient v sanatoriu
vrátný v hotelu
krupiér
pacient v sanatoriu#2



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1931
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 401 krát
vygenerovano za: 0.3523 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)