Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tajemství lékařovo
rok natočení:1930
film: Tajemství lékařovo / Tajemství lékařovo (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
05.08.2011, 22:33:45

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Manželství s despotickým mužem je pro Lilianu Garsonovou nesnesitelné. Rozhodne se prchnout s Hugem Patonem, kterého miluje. Po prudké hádce s Garsonem nechá v zásuvce manželova stolu šperky, snubní prsten a dopis se zprávou o svém odchodu. Hugo se právě chystá na cestu do Egypta. Je nejvyšší čas stihnout vlak a Hugo spěchá na ulici sehnat auto. Srazí ho však projíždějící vůz a přivolaný lékař doktor Brody konstatuje smrt. Zlou zprávu jde oznámit do Hugova bytu, kde najde Lilianu. Když zjistí, že Liliana není Hugovou ženou, vyzve ji, aby byt opustila. Bezradná Liliana se vrací domů. Garson zatím našel ve svém stole šperky, ale dopisu si nevšiml. Do domu se scházejí hosté. Je mezi nimi i doktor Brody, který přichází přímo z Hugova bytu a vypráví, co právě zažil. Lilianu vylíčí jako bezcharakterní ženu. Liliana zůstane s Brodym o samotě, předá mu dopis, adresovaný původně Garsonovi, aby jej použil proti ní jako důkaz. Brody ale pochopil Lilianinu situaci a nabídne jí přátelství. (Podle dobového popisku)
================================================================

Marriage to a despotic husband is unbearable for Liliana Garsonová. She decides to run away with Hugo Paton, whom she loves. After a bitter row she leaves her wedding ring and jewels in the drawer of her husband's desk, together with a letter announcing her departure. Hugo is getting ready for a trip to Egypt. It is time to leave for the train station and Hugo hurries out to his car, but he is run over by a passing car. Doctor Brody, called to the scene, declares him dead. He goes to Hugo's apartment to notify the next of kin of his death. He finds Liliana there, who says she is not Hugo's wife, and the doctor orders her to leave the apartment. Liliana, in misery, goes home. Her estranged husband, Mr Garson, has found the jewels in his desk but overlooked the letter. Guests are arriving at his house. Among them is Dr Brody who relates what he has just been through. He describes Liliana as a characterless woman. Liliana, left alone with Brody, gives him the letter and challenges him to use it against her as evidence. Brody finally understands Liliana and offers her friendship. (According to promotional material issued at the time the film was made.)

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Liliana Garsonová
Lilianin manžel Richard

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Reddingova žena



Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Distributor
Československo
Kino

1930
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 826 krát
vygenerovano za: 0.1021 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)