Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Utrpení šedé sestry
rok natočení:1930
film: Utrpení šedé sestry / Utrpení šedé sestry (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
06.02.2015, 19:14:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Poštovní úřednice Hana Krásná se zamiluje do letce Romana Vinického, který je však už zasnouben se Sylvou Mauerovou. Roman Haniny city opětuje, ale musí odjet pracovat do ciziny. Hana zjistí, že čeká s Romanem dítě. Sylva se dozví o Romanově lásce k Haně a postará se, aby Hanu přeložili do podhůří. Při porodu Hana prozradí jméno otce a lékař napíše Romanovi dopis. Dopisu se však zmocní Sylvin bratr Adolf a nabídne Haně, která je bez prostředků, že její dcerku zaopatří. Zoufalá Hana souhlasí, a poté se chce utopit. Je zachráněna řádovými sestrami. Roman se vrátí domů a zjistí, že Hana zmizela. Ožení se se Sylvou, ale manželství není šastné. Po třech letech oznámí chůva Hanina dítěte Adolfovi, že holčička vážně onemocněla. Roman dítě odveze do nemocnice. Operace se zdaří a péčí o dítě je pověřena Hana, která se mezitím stala jeptiškou. Pečovatelka pozná v Haně matku dítěte a sdělí to Romanovi. Ten Hanu vyhledá a vzájemně si vše vysvětlí.
================================================================

Postal clerk Hana Krásná falls in love with pilot Roman Vinický who, however, is betrothed to Sylva Mauerová. Roman returns Hana's feelings but he has to go abroad to work. Hana discovers that she is expecting a child with Roman. Silva finds out about Roman's affair with Hana and she ensures that Hana is transferred to the mountains. When the child is born Hana tells the doctor who the father is and the doctor writes Roman a letter. The letter, however, is appropriated by Sylva's brother Adolf and he tells Hana, who is penniless, that he will look after her little daughter. In despair Hana agrees and tries to kill herself. She is saved by sisters from a convent. Roman returns home and discovers that Hana has disappeared. He marries Sylva but the marriage is not successful. Three years later the maid caring for Hana's daughter tells Adolf that the child is seriously ill. Roman takes the child to hospital. The operation is successful and the child is returned to the care of her mother who has meanwhile become a nun. The little girl's nurse recognises Hana as the mother and she tells Roman. He goes to find Hana and they talk together about all that has happened.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
chůva Rézi



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 463 krát
vygenerovano za: 0.7281 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)