Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pradlenka jeho Jasnosti
rok natočení:1930
film: Pradlenka jeho Jasnosti / Pradlenka jeho Jasnosti (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
admin
film přidaný
06.02.2015, 16:05:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Princi Ottovi je vnucována svatba s komtesou Alžbětou Vukovičovou. Otto si však chce vybrat manželku podle své vůle. Také komtesa přijímá nucený sňatek velmi chladně. Navíc se spolu nikdy nesetkali. Otto dostane určitý čas na rozmyšlenou a odjede do sídla svého pobočníka poblíž zámku Vukovičů v přestrojení za obyčejného poručíka. Seznámí se s dívkou, která se mu představí jako pradlenka Bětuška pracující u komtesy Alžběty. Otto se do dívky zamiluje a chce si ji vzít za ženu. Je však odvolán telegraficky zpět na zámek, nebo se má setkat s hrabětem Vukovičem a jeho dcerou Alžbětou. Otto zjistí, že Bětuška je vlastně komtesa Alžběta, a svolí k zasnoubení. Alžběta se pokusí útěkem zachránit před nuceným zasnoubením. Je však vypátrána a teprve při zásnubách se dozví, že její milovaný poručík Otto a princ Otto jsou jedna a táž osoba. (Podle dobového popisku.)
================================================================

Prince Otto is forced into a marriage with the comtesse Alžběta Vukovičová. Otto, however, intends finding a bride of his own free will. The comtesse herself is left cold by the proposed union. They have never met before. Otto is given some time to reflect and he leaves to go and visit the estate of his adjutant near the Vukovič castle, dressed as an ordinary lieutenant. He meets a girl who introduces herself as laundry girl Bětuška who works for comtesse Alžběta. Otto falls in love with the girl and wants to marry her. He is then called back by telegraph to the castle for he is to meet with count Vukovič and his daughter Alžběta. Otto discovers that Bětuška is, in fact, the comtesse Alžběta and he readily agrees to become her husband. Alžběta tries to run away from the arranged marriage. She is traced down and, during the enagagement ceremony, she realises that her beloved lieutenant and the prince Otto are one and the same person. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Producent

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
komtesa Alžběta


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 703 krát
vygenerovano za: 0.2336 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)