Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tonka Šibenice
rok natočení:1930
film: Tonka Šibenice / Tonka Šibenice (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé-Barevné
délka filmu
85 min.
přidal
admin
film přidaný
06.08.2011, 12:13:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Venkovská dívka Tonka se po příjezdu do Prahy stane prostitutkou ve veřejném domě. Stýská se jí však po domově a když dostane dovolenou, rozjede se za matkou. Doma se setká se svým bývalým chlapcem Janem, který ji stále miluje a chce si jí vzít. Tonka je s ním šastná, ale vzpomínky na život v Praze ji stále pronásledují. Nechce milovaného Jana, který nic netuší, učinit nešastným a odjíždí zpět do Prahy. Policie mezi prostitutkami hledá ženu, která by byla ochotna strávit poslední noc s vrahem odsouzeným k smrti. Tonce je odsouzence líto a na výzvu se přihlásí. Po jejím návratu do nevěstince se od ní všichni odvrátí a pohrdají jí. Tonka je propuštěna, odchází na ulici a klesá stále níž. Jednoho dne zahlédne Jana, který přijel do Prahy, aby se s ní setkal. Tonka se ve zmatku připlete do náhodné rvačky. Vzápětí se dostane pod kola projíždějící drožky a je těžce raněna. Umírá v Janově náruči.
================================================================

Country girl Tonka, after arriving in Prague, becomes a prostitute in a brothel. But she misses home. When she gets time off she goes back to see her mother. At home she meets her former boyfriend Jan again. He still loves her and wants to marry her. Tonka is content with him but is tormented by memories of her whorehouse past. She does not want to make Jan - who does not suspect she is a harlot - unhappy and so she returns to the bordello in Prague. The police arrive in search of a prostitute who is willing to spend the night with a condemned murderer who is to be executed the following morning. Tonka feels sorry for the doomed man and agrees to sleep with him. But when she goes back to the brothel afterwards, everybody spurns her contemptuously. She is thrown out and starts to walk the streets, sinking ever lower into depravity. One day Tonka sees Jan who has come to Prague to look for her. In her confusion Tonka gets involved in a vicious street fight and is shoved into the path of a hackney carriage. Mortally injured, she dies in Jan's arms.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Střih
hudba k písni
text písně
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
odsouzený vrah Prokůpek
nevěstka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
majitelka nevěstince



Film je v jazycích..
Čeština (1930)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Distributor
Československo
Kino


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1930
min.
zpívá
1930
min.
text písně
1930
min.
hudba k písni
1930
3:10 min.
hudba k písni
1930
3:10 min.
text písně
1930
3:10 min.
zpívá
1930
min.
zpívá
1930
min.
text písně
1930
min.
hudba k písni

1
Název
Režie
Přečteno: 1256 krát
vygenerovano za: 0.1037 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)