Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Za rodnou hroudu
rok natočení:1930
film: Za rodnou hroudu / Za rodnou hroudu (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
06.08.2011, 13:50:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Petr Svozil chodí s Annou, děvčetem z kovárny. Celé okolí pokládá jejich vztah za nerovný, protože Petr je studovaný člověk. Bratr Jan raději Petra vyplatí, aby ostuda nepadla na celou rodinu. Petr s Annou se vezmou a odjedou do Prahy. Petr však marně shání práci a na radu domácího odjíždí do Ameriky. Anna zůstává a přivydělává si šitím, aby uživila sebe i syna, který se narodil po Petrově odjezdu. Od manžela přicházejí povzbudivé dopisy, ale vypukne válka a Anna se ocitne v bídě. V zoufalství hledá útočiště u Jana. Ten, pronásledován výčitkami svědomí, ji přijme ve svém hospodářství. Anna i dítě se brzy zotaví. Jan, který Annu tajně miluje, je povolán do zbraně. Ve Francii se v lazaretu setkává s bratrem Petrem, který bojoval jako dobrovolník v americké armádě. Těžce raněný Jan z posledních sil vypráví o všech událostech Petrovi a naposledy zazpívá svou milovanou píseň Kde domov můj. S koncem války se Petr vrací domů, aby společně hospodařil s Annou.
================================================================

Petr Svozil has his beloved Anna, a girl from a smithy, and the entire surroundings consider their relationship ill-matched, because Petr is an educated man. Brother Jan would rather pay off Petr to keep disgrace from befalling the entire family. Petr and Anna marry and leave to Prague. Petr, however, looks for work in vain and on the advice of the landlord leaves for America. Anna remains and earns some money by sewing so she can provide for herself and her son who was born after Petr's departure. Hopeful letters arrive from her husband, but war breaks out and she finds herself in poverty. In desperation she seeks refuge at Jan's, who, haunted by remorse, accepts her into his farmstead. Anna and child soon recover. Jan, who secretly loves Anna, is called to arms. In a military hospital in France he encounters his brother Petr who has been fighting as a volunteer in the American Army. The mortally wounded Jan with his last ounce of strength tells Petr all that has happened and for the last time he sings his beloved song Kde domov můj. At the end of the war Petr returns home to run the farm together with his Anna.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hospodář Jan Svozil

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Petr



Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Měmý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Distributor
Československo
Kino

1930
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 990 krát
vygenerovano za: 0.2006 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)