Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Černý plamen
rok natočení:1930
film: Černý plamen / Černý plamen (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
admin
film přidaný
01.08.2011, 22:21:26

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Milostný
info zde :

Obsah filmu:

Jednoho dne přitáhli do kraje cikáni a s nimi krásná Daniela, kterou kdysi, jako malé dítě, neznámo odkud, přinesla do tábora stará cikánka. Daniela miluje Ondřeje, hlubší lásku v ní však probudí až náhodné setkání s dr. Palmem, který po násilné smrti milované ženy chodívá sám na dlouhé toulky lesem. Také doktora zvláštní dívka zaujme. Ondřej ukradne pro Danielu v doktorově domě stříbrné šaty, ale na útěku ho postřelí četník. Palm, kterého nešastná Daniela k Ondřejovi přivede, mu už nemůže pomoci. Mladík umírá. V Palmově vile Daniela podle fotografie pozná, že stříbrné šaty patřily doktorově ženě. Rozhodne se odejít z jeho života a opustí se starou cikánkou tábor. Na cestě je dostihne četník, u Daniely najde ukradené šaty a dívku odvede jako zlodějku k doktorovi. Ten však Danielu nezavrhne. Zamiloval se do ní a chce, aby s ním zůstala. Daniela se stane jeho ženou, nikdy se však nedozví tajemství svého původu. To vzala stará cikánka s sebou do hrobu.
================================================================

One day Gypsies arrive in the area and with them comes the beautiful Daniela, whom an old Gypsy woman once had brought to the camp - nobody knew where from. Daniela loves Ondřej, but a deeper love is awoken in her by a chance encounter with Dr. Palm, who has taken to wandering in the woods since the violent death of his beloved. The doctor, too, is quite intrigued by Daniela. Ondřej steals a silver dress for Daniela from the doctor's house but is shot and wounded by a policeman. Daniela, distraught, brings Dr. Palm to Ondřej, but there is nothing he can do and the young lad dies. In Palm's villa Daniela sees that the silver dress once belonged to Palm's late wife. She decides to leave both the doctor and the camp, and departs with the old Gypsy woman. On the way they meet the policeman who recognises the silver dress, takes her for a thief, and leads her back to the doctor. The latter does not condemn Daniela. He has fallen in love with her and wants her to stay with him. She becomes his wife, but no-one ever finds out the secret of her origin. That, the old Gypsy woman takes to her grave.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
MUDr. Jiří Palm


Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
1.33 : 1
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1930
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 815 krát
vygenerovano za: 0.0805 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)