Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bloudění /Vstup zakázán/
rok natočení:1959
film: Bloudění /Vstup zakázán/ / Bloudění /Vstup zakázán/ (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 20:05:17

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Rok 1955. V šumavské vesnici blízko hranic žije nadporučík Pohraniční stráže Štěpánek se svojí mladou ženou a malým synkem Péou. Jiřina Štěpánková se s okolím nesžila, vadí jí časté manželovy mimořádné služby, které narušují jejich soukromí. Je rozhodnuta vrátit se s dítětem do vnitrozemí. Nadporučík je z nářků své ženy nešastný, ale nemíní práci, kterou má rád, opustit. Péa otce miluje a velmi obdivuje. Jedné neděle, kdy je Štěpánek opět odvolán do služby, začne Jiřina balit. Když se Péa dozví, že s nimi táta nepojede, odejde nenápadně z domu a vydá se do pohraničního pásma. Ve vsi je právě taneční zábava, přesto všichni jdou ochotně do služby, protože vědí, že je potřeba Péu najít. Chlapec se zatím toulá bezstarostně lesem, ale pomalu se stmívá a je velmi chladno. Jiřina teprve nyní vidí, co znamená mimořádná služba a může ocenit solidaritu svých sousedů. Chlapec je nakonec nalezen a šastná Jiřina, která si uvědomila své sobectví, se rozhodne být svému muži oporou.

================================================================

Year 1955. The border guard Lieutenant Štěpánek lives with his young wife and small son Péa in a Šumava Mountains village near the border. Jiřina Štěpánková has not come to terms with her environment, first of all she does not like her husband's extra shifts, which disrupt their private life. She is determined to return with her son back to inland. The lieutenant is unhappy because of his wife's sorrows, but he is not going to leave the job he likes. Péa loves and admires his father. One Sunday, when Štěpánek is again on duty, Jiřina begins to pack. When Péa learns that father is not going with them, he leaves the house unnoticed and goes towards the border area. In the village a dancing ball is in full swing, but everyone willingly goes to duty. They know it is necessary to find the small boy. Péa carelessly wanders through the forest, but slowly it is getting dark and very cold. Jiřina only now understands what an extra shift means and appreciates the solidarity of her neighbours. The boy is finally found asleep. Overwhelmed by joy, Jiřina sees how selfish she was, and decides to support fully her hard working husband.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Název
Režie
Přečteno: 186 krát
vygenerovano za: 0.7509 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)