Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zlepšovák
rok natočení:1959
film: Zlepšovák / Zlepšovák (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
15 min.
přidal
admin
film přidaný
25.08.2019, 18:53:20

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Agitka
info zde :

Obsah filmu:

Dělník Novák předkládá referentovi pro vynálezy Rejskovi svůj návrh na novou a všestranně využitelnou vysokofrekvenční brzdu. Složka s dokumentací vynálezu prochází celým podnikem, ale zodpovědní pracovníci se chovají odmítavě. Nelíbí se jim představa, že by měli změnit svůj zaběhnutý klidný život a zavádět novou technologii a výrobu. Vynález proto bez prostudování návrhu zamítnou. Novák vyrobí ze zoufalství prototyp a předvede, že jeho brzda zastaví jakýkoliv stroj. Všichni ho však pokládají za podivína a tak nakonec svůj vynález zahodí. Přístroj najde hlavní technolog a uschová ho ve své aktovce. Po práci nabídne ředitel technickému náměstkovi a technologovi, že je odveze svým autem. Pří jízdě selžou brzdy a teprve Novákův přístroj zastaví nekontrolovaně se řítící vůz. Novák, který na kole automobil dohonil, dostane od všech tří mužů příslib, že teï už se budou jeho vynálezem zabývat.

================================================================

Worker Novák submits his proposal of a new high-frequency brake of versatile use to the innovations officer Rejsek. The file with the documentation on the invention goes from hand to hand in the factory, but the responsible officers are reluctant to it. They do not like the idea that they would have to change their run-of-the-mill work and introduce new technology and production. Therefore they turn down the invention without even studying the documents. Novák is in despair and creates a prototype to demonstrate that his brake can stop any machine. But everybody considers him an eccentric which, in the end, causes Novák throw away his invention. The prototype is found by the chief technologist who hides it in his briefcase. After working hours, the factory director offers the technical deputy and the technologist a ride home. However, his brakes fail during the drive and Novák's machine stops the car which had been out of control. Novák, who had come upon them on his bicycle, is promised by the three men that now they are going to be concerned with his invention.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 108 krát
vygenerovano za: 0.4287 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)