Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Mstitel
rok natočení:1959
film: Mstitel / Mstitel (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
78 min.
přidal
admin
film přidaný
22.06.2017, 20:15:34

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:


Kašpar Lén se po třech letech vrací z vojny. Marně hledá rodinu zedníka Kryštofa, u něhož před vojnou bydlel. Dozví se jen, že Kryštofova dcera Márynka, na kterou po celá léta myslel, pracuje v nevěstinci. Navštíví ji a Márynka mu vypráví o neštěstí, které její rodinu postihlo. Otec ztratil práci a z hladu chtěl ukrást něco k jídlu u kupce Konopíka. Konopík ho přistihl a vyhrožoval policií. Nakonec Márynku znásilnil. Kryštof se pomátl a ze zoufalství se utopil. Márynka vyrůstala v polepšovně a pak se dostala do nevěstince, kde musí pracovat, aby splatila dluh. Lén se rozhodne Kryštofovu rodinu pomstít a Márynku z nevěstince vyplatit. Přijme práci na stavbě Konopíkova domu, kde se stane svědkem smrti starého Bráborce, pod nímž se prolomilo chatrné lešení. Konopík nese za jeho smrt vinu, ale nechce připlatit ani na pohřeb. Márynka je křivě obviněna, že ukradla šperky. Nakonec je propuštěna a spěchá zabránit Kašparovi ve vykonání pomsty. Je sledována policií až na staveniště. V poslední chvíli zadrží Léna, který chtěl zabít Konopíka olovnicí. Konopík je ale sražen padající cihlou. Lén je zatčen. Odevzdává Márynce uspořené peníze a slibuje, že se k ní po odpykání trestu vrátí.

================================================================

Kašpar Lén returns home after three years in the army. He vainly searches for the mason Kryštof's family where he had lived before he left. All he finds out is that Kryštof's daughter Márynka, who was in his thoughts all those years, is now working in the local brothel. He goes to visit her and Márynka tells him of the misfortunes which befell her family. Her father lost his job and hunger forced him to steal some food from the merchant Konopík. Konopík caught him red-handed and threatened him with the police. He finally raped Márynka. Kryštof went mad and drowned himself in despair. Márynka grew up in a reformatory and then found herself in the brothel where she had to work to pay off her debts. Lén decides to avenge Kryštof's family and pay Márynka out of the brothel. He gets work with the team building Konopík's house where he is witness to the death of old Bráborec caused by the collapse of rusty scaffolding. Konopík is to blame for his death but will not even pay for the funeral. Márynka is wrongfully accused of stealing jewellery. She is finally released and hurries off to try to prevent Kašpar from executing his revenge. The police follow her to the building site. She stops Lén at the last moment from killing Konopík with a plumb-line.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
soudce


Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1959
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 214 krát
vygenerovano za: 0.1349 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)