Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Sny na neděli
rok natočení:1959
film: Sny na neděli / Sny na neděli (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
10.11.2018, 00:10:44

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Ve velkém sanatoriu obklopeném parkem se léčí pacienti nemocní tuberkulózou. Léčení je dlouhodobé a mnozí nemocní žádají marně každou neděli o propustku, aby mohli navštívit své domovy. Primář však může pustit pouze ty, kteří jsou téměř vyléčeni. Mladičká učitelka Jana byla nešastná, protože pro svou nemoc nemohla vykonávat své povolání. V sanatoriu se však zamilovala do Jindry, který byl před onemocněním studentem průmyslovky. Plánují společnou budoucnost. Jindra kvůli Janě nemá čas na přítele Tůmu, který ho doučuje a jehož stav se prudce zhoršuje. Přesto se Tůma učí španělsky, aby mohl jet na montáž do zahraničí. Pacient Franta tajně navštíví svoji rodinu v Praze. Při nočním návratu zahlédne pohřební vůz, odvážející Tůmu, který nemoci podlehl. Jana je zdravá a bude propuštěna. Poslední neděli chce strávit v Praze s Jindrou a ten opustí léčebnu bez propustky. Jindra svůj stav podcenil a po návratu skončí na oddělení intenzivní péče. Primář přesto věří v jeho uzdravení, Jindra však musí respektovat pravidla léčby. Janě lékař proto doporučí, aby omezila své návštěvy v sanatoriu.

================================================================

Tuberculosis' patients are treated in a big sanatorium surrounded by a park. The recovery process is long and each Sunday many patients ask in vain for a permit to go and see their families. The head physician, however, can only let out those who are almost healed. Young teacher Jana is unhappy because the illness prevented her from practicing her profession. But in the sanatorium she falls in love with Jindra who was a technical college student before he became ill. They are planning a future together. Because of Jana, Jindra has no time for his friend Tůma who gives him additional lessons and whose condition is rapidly worsening. Tůma still manages to learn Spanish so he can go abroad to work on a project. Patient Franta goes to visit his family in Prague in secret. On his return at night he notices a funeral car driving away Tůma who gave in to the illness. Jana, who is already healthy, is going to be released. She wants to spend the last Sunday in Prague with Jindra and he leaves the sanatorium without permission. Jindra underestimates his condition and on his return ends up in the intensive care unit. The head physician still believes he will recover, however, Jindra has to respect the treatment rules. So the doctor advises Jana to restrict her visits to the sanatorium.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Námět
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1959
Produkční společnost
Československo
Kino

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
15:05
Česká televize ČT1
opakování
09:10
Česká televize ČT1
opakování
16:00
CS Film
opakování
22:00
CS Film
opakování
16:00
CS Film
opakování
14:00
CS Film
opakování
12:00
CS Film
opakování
14:00
CS Film
opakování
16:00
CS Film
opakování
16:00
CS Film
opakování
14:00
CS Film
opakování
18:00
CS Film
opakování

Název
Režie
Přečteno: 192 krát
vygenerovano za: 0.1129 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)