Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Slečna od vody
rok natočení:1959
film: Slečna od vody / Slečna od vody (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
76 min.
přidal
admin
film přidaný
08.11.2018, 20:28:52

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladá dělnice Helena Pokorná i její ovdovělý otec jsou zaměstnáni ve stejné továrně. Otec tráví dovolenou doma v Praze a už se těší do práce. Helena má jet za odměnu na rekreaci k moři. V rozpáleném červencovém dni jede dívka v přeplněné tramvaji do práce. Na nábřeží ji dav vytlačí ven a Heleně se nepodaří nastoupit ani do několika dalších vozů. Dívku zláká řeka, zavolá proto do práce, že je nemocná. Parníkem se dostane do Modřan. Tam se setká s mladým mužem, který se po noční směně chce u řeky vyspat. Helenu vtáhne do podivných zábav parta notorických povalečů a slečen od vody. Jeden z chuligánů jí schová šaty. Heleně pomůže mladík, jenž ji po probuzení neustále sleduje. Otec, který vezl Heleně do práce svačinu, zjistí, že je dcera považována za nemocnou. Zaskočí za ni u stroje a těší se, jak si to s nezdárnou dcerou vyřídí. Dívka se mezitím prochází se svým novým známým po Praze a bojí se vrátit domů. Mladíkovi uteče, ale ten přijde do jejich bytu dříve než ona. Má radost, když se od otce Pokorného dozví, že je Helena řádná dívka. Helena se za svůj čin stydí a sama roztrhá poukaz na rekreaci.

================================================================

Young worker Helena Pokorná and her widowed father work in the same factory. The father is spending his holiday at home in Prague, already eager to go back to work. Helena is going to be rewarded with a holiday at the seaside. On a hot day in July, the girl is taking a jammed tram to work. The crowd pushes her out at the riverside and Helena doesn't manage to get on any of the coming trams. The girl is tempted by the water and makes a call to the factory saying she's ill. She takes a steam-boat to Modřany. There she meets a young man who wants to get some sleep by the river after a night shift. Helena is drawn into strange games by a group of idlers and riverside girls. One of the hooligans hides her clothes. The young man, who keeps following her after he wakes up, helps Helena. The father takes a meal to Helena at work and discovers that everybody believes her to be ill. He takes her place at the machine and can't wait to settle this with his rascal daughter. In the meantime, the girl is taking a walk around Prague with her new acquaintance, afraid to go back home. She runs away from the boy but he reaches their flat before she does. He is pleased to hear from Mr Pokorný that Helena is a decent girl. Helena is ashamed of what she did and tears up her holiday voucher.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
Technický scénář


Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1959
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 210 krát
vygenerovano za: 0.2036 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)