Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) O medvědu Ondřejovi
rok natočení:1959
film: O medvědu Ondřejovi / O medvědu Ondřejovi (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
50 min.
přidal
admin
film přidaný
10.09.2017, 23:37:20

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Pohádka
info zde :

Obsah filmu:

Princezna Blanka se tajně schází se svým milým, myslivcem Ondřejem. Jejich lásce přeje jen komorná Anežka, královský otec se nesmí nic dozvědět. Blanka odmítá všechny ženichy, které král na zámek pozval. Nepochodí ani princ Hynek. Král už má rozmarů své dcery dost. Zavře ji ve věži, nápadníci ji mají hledat a ona se má provdat za toho, kdo ji najde první. Blanka si vymíní, že jí bude Anežka dělat společnost. Doufá, že komorná bude moci Ondřejovi ukázat tajný vchod do věže. Král ale zakáže Anežce vycházet. Zámek je plný ženichů, kteří hledají vchod do věže. Ondřej zatím marně čeká na Anežku a její rady. Když potká ve vsi medvědáře, napadne ho převléci se za medvěda a svého otce požádá, aby ho do zámku doprovodil. Král je nadšen kousky falešného medvěda a svolí, aby ho medvědář předvedl jeho dceři. Ondřej se tak dostane tajným vchodem do věže. Pak se převlékne a spěchá za Blankou. Král se zatím snaží naznačit princi Hynkovi, kde je tajný vchod. Když to Hynek konečně pochopí a dveře se otevřou, stojí za nimi Blanka s Ondřejem. Král konečně pozná, že Blanka je s myslivcem šastná a oběma požehná.

================================================================

Princess Blanka is secretly meeting her beloved, huntsman Ondřej. Only the chamber-maid Anežka is in favour of their love but Blanka's father, the King, mustn't find out anything about it. Blanka is refusing all the bridegrooms the King has invited to the castle. Even Prince Hynek has no luck. The King has enough of his daughter's moodiness and shuts her up in the tower. The suitors must search for her and she is to marry the one who finds her first. Blanka begs that Anežka goes with her to keep her company. She hopes that the chamber-maid will then manage to show Ondřej the secret entrance to the tower. But the King forbids Anežka to leave the tower. The castle is full of suitors who are looking for the entrance to the tower. Ondřej is waiting in vain for Anežka and her help. When he meets the bear-tamer in the village he gets an idea to dress himself as a bear and asks his father to accompany him to the castle. The King is delighted with the fake bear's tricks and allows the bear-tamer to show it to his daughter. So Ondřej gets through the secret entrance to the tower. He then changes into his own clothes and hurries to meet Blanka. In the meantime, the King is trying to hint to Prince Hynek where the secret door is.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrátný



Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Název
Režie
Přečteno: 118 krát
vygenerovano za: 0.0811 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)