Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Partyzánská stezka
rok natočení:1959
film: Partyzánská stezka / Partyzánská stezka (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
admin
film přidaný
18.12.2017, 22:34:48

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Pionýři ze skupiny Vpřed vyhráli soutěž ve sběru železného šrotu. Za odměnu pojedou o prázdninách na pionýrský sraz do Bystré doliny na Slovensku. Před koncem školního roku se zúčastní s mistrem Husarem pionýrské tavby. Konečně jsou prázdniny a pionýři na kolech vyjíždějí na velkou cestu. Vezou s sebou balíček, v němž je partyzánský nůž, mapa a dopis. Bývalí partyzáni ukládají dětem úkoly, které je mají dovést k partyzánskému pokladu. Jejich splněním získá družina právo nést jméno slavného partyzánského oddílu. Na cestě se hoši seznámí se slovenskými pionýrkami, které rovněž míří na sraz. Jeden z chlapců, Kamil, se pochlubí pionýrce Katce s jejich posláním. Na důkaz svého tvrzení vezme Kamil tajně nůž z batohu předsedy pionýrského oddílu Poldy a ukáže jej Katce. Nešastnou náhodou ho pak ztratí. Při dalším pátrání chlapci objeví vzkaz, že novou stopu najdou v noži, ale ten v batohu není. Naštěstí jej našla Katka a podá o tom Kamilovi zprávu. Kamil s pomocí chlapců, kterým se přiznal, získá nůž zpět. Podle návodu, ukrytého ve střence nože, najdou poklad - skříňku se signálními pistolemi. Vypálením raket je zahájen sraz pionýrů s parašutisty bývalých partyzánských jednotek. Mezi nimi je i tavič Husar - za války kapitán Hora.

================================================================

Pioneers from the group known as "Forwards" won a competition to collect the most scrap iron. As a reward they are taken during the holidays to a rally in a pioneer camp in Bystrá dolina in Slovakia. At the end of the school year they attend the pioneer iron smelting process with master Husar. Finally the holidays arrive and the pioneers set off on a long outing by bike. They take with them a parcel containing a partisan's knife, map and letter. Former partisans give the children tasks to do which will lead them to the partisan's treasure. Once the tasks are fulfilled the group will then have the right to use the name of a famous partisan unit. On the way the boys meet some Slovak pioneer girls who are also making their way to the meeting point. Kamil, boasts to pioneer Katka about their mission. To prove it, Kamil takes the knife from the rucksack of the Pioneers' president Polda and shows it to Katka. He then manages to lose it. Following the instructions hidden in the knife-handle, they find the treasure. Fortunately, Katka finds the knife and tells Kamil. With the help of the other boys Kamil, who owns up to having lost it, gets the knife back. They find the treasure by reading the instructions hidden within the knife handle - a box containing signalling pistols.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1959
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 154 krát
vygenerovano za: 0.1756 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)