Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Taková láska
rok natočení:1959
film: Taková láska / Taková láska (1959)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
admin
film přidaný
26.11.2018, 20:55:26

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Studentka práv Lída Matysová vejde do prázdného bytu. Pokusí se telefonovat, ale spojení je přerušeno. Lída otočí kohoutek plynu naplno a ulehne. Pán v taláru, který se objeví v místnosti, začne Lídě i lidem z jejího okolí klást otázky, které mají osvětlit události, které vedly mladou ženu až k tragickém řešení situace. Lída před pěti lety chodila v Brně s Petrem Petrusem, ale vztah se rozpadl, když se dívka přestěhovala s matkou do Prahy. Docent Petrus se pak oženil a narodil se mu syn. Lída se po čase zasnoubila s inženýrem Stiborem. Den před Lídinou svatbou se bývalí milenci potkají na právnické fakultě, kam přijel Petrus učit. Vzájemné city se prudce oživí a Lída se na svatbu nedostaví. Okolí je vztahem ženatého muže k vlastní studentce pobouřeno. Lída se rozchází se Stiborem, který prostřednictvím své matky způsobí na fakultě skandál. Lídina matka vyhledá v Brně Petrusovu ženu a ta přijede do Prahy. Petrus, který nechce přijít o dítě, přestane být pro Lídu oporou. Pán v taláru přemlouvá Lídu, aby si vše rozmyslela. Omámená dívka se pokusí otevřít okno, ale již je pozdě.

================================================================

Law student Lída Matysová enters an empty apartment. She tries to make a phone-call but the line has been cut off. Lída turns the gas on fully and lies down to die. A man wearing a judge's gown appears in the room and starts asking Lída and people close to her questions, which should clarify why the young woman decided to solve her situation in such a tragic way. In Brno, some five years ago, Lída used to go out with Petr Petrus but their relationship broke up when the girl moved to Prague with her mother. Senior lecturer Petrus got married and had a son. Lída became engaged to the engineer Stibor after some time. On the day before Lída's wedding, the ex-lovers meet at the Faculty of Law, where Petr has come to teach. The old love burns again and Lída doesn't make it to her wedding. Everyone is shocked by this relationship of a married man with his own student. Lída parts with Stibor who, through his mother, causes a scandal at the Faculty. Lída's mother goes looking for Petrus's wife in Brno and brings her to Prague. Petrus, who doesn't want to lose his child, stops supporting Lída. The man in the gown persuades Lída to think it all over. The stupefied girl staggers towards the window; it is already too late.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
děkan právnické fakulty

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
student#1



Film je v jazycích..
Čeština (1959)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1959)
Formát obrazu
CDS 35mm (1959)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1959
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 179 krát
vygenerovano za: 0.1534 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)