Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) První oběd
rok natočení:1953
film: První oběd / První oběd (1953)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
6 min.
přidal
admin
film přidaný
04.05.2018, 17:50:08

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Novomanželka Marie chystá svůj první oběd. Zamilovaný manžel neví zatím nic o jejím kuchařském umění, ale už se moc těší. Na oběd byl pozván i manželův strýček. Ten se hned ve dveřích zkormouceně omlouvá, že nemůže jíst, protože jde na rentgen žaludku. Přesto usedne ke stolu. Žena nosí z kuchyně jedno lákavě vyhlížející jídlo za druhým a muž si pochutnává. Strýček se přizná, že si lékařskou prohlídku vymyslil ve strachu z Mariiných kuchařských pokusů. Dostane proto také svoji porci. Chválou zardělá žena pak prozradí své tajemství. Ukáže oběma mužům prospekt s textem: "Pomoc hospodyňkám. Hotová jídla až do domu má pro vás ve velkém výběru Komunální pohostinství hlavního města Prahy."

================================================================

Newly-wed Marie is preparing her first lunch. Her loving husband doesn't know anything about her cooking and is very much looking forward to it. The husband's uncle has also been invited to lunch. He arrives but says that he sorely regrets that he cannot eat anything because he has to go for a stomach x-ray. But he still sits down at the table. The wife brings in one delicious-looking course after another and her husband enjoys the results of her endeavours. The uncle confesses to having made up the story about the x-ray since he was afraid of what Marie might produce. Thus he receives his own portion. Marie, blushing from the praise, tells them her secret. She shows them both a leaflet saying: "Help for housewives. A large assortment of ready-made cuisine brought to your door by Prague City's Communal Hospitality Services".
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1953)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1953)
Formát obrazu
CDS 35mm (1953)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1953
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 119 krát
vygenerovano za: 0.7127 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)