Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Výstraha
rok natočení:1953
film: Výstraha / Výstraha (1953)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
99 min.
přidal
admin
film přidaný
04.05.2019, 18:42:21

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Konec druhé světové války. Zahraniční petrochemická společnost Anilin s uspokojením přijme zprávu o americkém bombardování největšího závodu na výrobu syntetického benzinu v Sudetech. V rozbitém závodě zůstane jen hrstka lidí. Obnovení výroby se ujmou komunisté, v jejichž čele stojí dělník Trnka a předseda ZV KSČ Vaněk. Při náboru nových pracovních sil se do podniku dostanou zaprodanci imperialismu ing. Burdová, ing. Ryska a Bárta s cílem sabotovat poctivé úsilí zaměstnanců. První pokus - zničení důležitého potrubí - nevyjde, a ing. Burdová a správce Bárta jsou zatčeni na útěku. Skrytá vada v hlavici tlakové věže však umožní Ryskovi způsobit výbuch. Reakční síly chtějí tohoto faktu využít k likvidaci podniku, aby se v Československu mohly uplatnit americké koncerny. Trnka, který se mezitím stal poslancem, jejich plány odhalí. Definitivní tečku za dohady okolo závodu však učiní teprve únorové události roku 1948.

================================================================

It's the end of the Second World War. The foreign petrochemical company Anilin is happy to hear that the Americans have bombed the biggest factory for the production of synthetic petrol in Sudetenland. Only a handful of people remain in the destroyed factory. The communists, led by the workers Trnka and Vaňek, chairman of the Communist Party Works Committee, take over the task of restarting production. During the recruiting of a new work force, the engineers Burdová, Ryska and Bárta, hirelings and mercenaries of the imperialists, infiltrate themselves into the factory with the aim of sabotaging the hard work of the employees. Their first attempt - the destruction of an important pipe-line - doesn't succeed and the engineer Burdová and the manager Bárta are caught escaping. But a hidden defect in the head of a pressure tower enables Ryska to cause an explosion. The reactionary forces want to use this to liquidate the factory so that American concerns are able to assert themselves in Czechoslovakia. Trnka, who in the meantime becomes a Member of Parliament, reveals their plans. The ending of arguments concerning the factory comes only after the February events in 1948.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Technický scénář

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
představitel chem.koncernu Smith


Film je v jazycích..
Čeština (1953)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1953)
Formát obrazu
CDS 35mm (1953)

Název
Režie
Přečteno: 124 krát
vygenerovano za: 0.1363 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)