Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Přicházejí z tmy
rok natočení:1953
film: Přicházejí z tmy / Přicházejí z tmy (1953)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
60 min.
přidal
admin
film přidaný
10.05.2018, 20:30:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Agitka
info zde :

Obsah filmu:

V roce 1951 se v malé jihočeské vesnici chystají založit zemědělské družstvo. Jeden z nejaktivnějších mladých mužů Václav Kovář nedbá, že dostává výhružné dopisy. Jedné noci syn sedláka Junka Ladislav podpálí stoh, od kterého začnou hořet i sousední domy. Vesničané obětavě hasí a spoluobčany, kteří přišli o střechu nad hlavou, ubytují ve svých chalupách. Příslušník SNB Jaroslav Martinec se vydá se svým kolegou Votavou po stopách žháře a v šeru lesa ho mladý Junek postřelí. Toho dne se po vypršení trestu vrací z pracovního tábora kulak Junek. Ladislava zbije za to, že propil pár koní, ale za žhářství ho pochválí. Růžena, Junkova dcera, je nešastná. Miluje Václava Kováře, ale zároveň nechce udat svého bratra. Na pomoc sabotérům přichází tajně z ciziny Junkův nejstarší syn Rudolf s úmyslem zavraždit obyvatele vesnice, kteří jsou záškodníkům nepohodlní. Při útoku na samotu Martincových zraní jejich starou matku. Příslušníci SNB však teroristy dopadnou a zatknou. Vesničané, pevně rozhodnutí založit družstvo, se společně zúčastní radostného mírového pochodu.

================================================================

It is 1951. The inhabitants of a southern Bohemian village are preparing to found an agricultural cooperative. One of the most active of the young men, Václav Kovář, receives threatening letters which he ignores. One night farmer Junek's son Ladislav sets fire to a haystack and the fire spreads to the neighbouring houses. The villagers selflessly help to put out the fire and offer accommodation in their cottages to those who lost their homes. Policeman Jaroslav Martinec and his colleague Votava set off on the trail of the arsonist and, in the dusky light of the woods, young Junek shoots him. That very day kulak Junek returns home from the work camp where he has been serving a sentence. He beats up Ladislav for selling the horses and drinking his way through the money but he praises him for the arson. Růžena, Junek's daughter, is unhappy. She loves Václav Kovář but does not want to inform on her brother. Rudolf, Junek's eldest son, returns secretly from abroad to assist the saboteurs in the murder of any inhabitants of the village who are troublesome for their cause. During a strike on the Martinec family's secluded home, he wounds their old mother. The police attack the terrorists and arrest them, however.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1953)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1953)
Formát obrazu
CDS 35mm (1953)

Název
Režie
Přečteno: 108 krát
vygenerovano za: 0.0953 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)