Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Komedianti
rok natočení:1953
film: Komedianti / Komedianti (1953)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
admin
film přidaný
03.03.2017, 20:43:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:


V době před první světovou válkou putuje Čechami v maringotce tažené malým koníkem starý komediant se svými dospělými dětmi Žakem, Frickem a Olgou. Pantomima, kterou obohatili svůj artistický program, má u diváků úspěch. Na jarmarku projeví o hezkou Olgu zájem chlípný obchodník s dobytkem Havránek, ale Fricek dívku ihned odvede. Havránek se pomstí a při artistické produkci střelí Fricka do oka peckou z třešně. Jen náhodou se artisté těžce nezraní. Fricek se na Havránka vrhne. Komedianti stojí však na společenském žebříčku velmi nízko a proto je "počestní občané" vyženou. Rodina se připojí k cirkusu Medrano, ale dcery majitelky žárlí na Olgu a tak znovu táhnou komedianti po štacích. Po čase je prosí majitelka cirkusu dopisem o návrat. Žak se za cirkusem do ciziny vydá zatím sám. Bez něho rodina končí tragicky. Starý otec se upije a zbídačelá Olga s Frickem musí prodat koně i maringotku. Olga znovu potká Havránka a ten se jí pokusí zmocnit násilím. Fricek ho omráčí kamenem a je nařčen z loupežného přepadení. Žak se po návratu do Čech setká se svými sourozenci u soudu. Ve svědecké výpovědi vysloví naději, že nastane doba, kdy budou komedianti posuzování stejně jako ostatní lidé.

================================================================

During the period before the First World War an old circus artiste with his grown-up children Žak, Fricek and Olga are travelling through Bohemia in a caravan drawn by a little horse. The mime show incorporated into their artistic programme is a great success with audiences. The lecherous cattle-dealer Havránek arrives at the fair and his eye is drawn to the pretty Olga, however, Fricek immediately steps in and takes the girl away. Havránek gets his revenge and, during the show, shoots a cherry stone in Fricek's eye. Luckily the artistes are saved from serious injury. Fricek throws himself on Havránek. The comedians, however, are very low down on the social ladder and thus the "respectable citizens" drive them out. The family teams up with the Medrano circus but the owner's daughters are jealous of Olga and the family has to move on once more. After some time the circus' proprietress asks them by letter to return. Žak continues travelling with the circus alone on its trip abroad. Without his presence, however, the family comes to a tragic end. The old man drinks himself to death and the impoverished Olga and Fricek have to sell the horse and caravan. Olga meets Havránek again who still wants her, this time resorting to violence.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
komisař#1



Film je v jazycích..
Čeština (1953)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1953)
Formát obrazu
CDS 35mm (1953)

Název
Režie
Přečteno: 169 krát
vygenerovano za: 0.0994 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)