Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hrdina má strach
rok natočení:1965
film: Hrdina má strach / Hrdina má strach (1965)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
74 min.
přidal
geron
film přidaný
20.02.2012, 17:03:21

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Honza Vavřinec pracuje v investičním odboru velkého úřadu. Jednoho dne se zaplete do případu nespravedlivě odsouzeného dělníka, který ho omylem pokládá za poslance. Honza jako "poslanec" zasáhne a dělníkovi pomůže. Povzbuzen tímto úspěchem a také snad z lásky ke krásné sekretářce Svatavě se dosud nesmělý a ustrašený Honza zastane vedoucího odboru Hofmánka, který byl sesazen s funkce. Důvodem odvolání vedoucího bylo neštěstí při stavbě haly v Brodě. Všichni věděli, že Hofmánek usiloval o nápravu, ale jeho upozornění a návrhy putovaly z jednoho odboru na druhý. Honza svým jednáním dokáže, že na situaci má vinu mnoho lidí na různých pozicích. Ke svému překvapení je sám jmenován vedoucím. Honza se snaží pracovat jinak. Vyhodí své dřívější spolupracovníky, lhostejné ke všemu. Jeho úsilí je však marné. Ti další jsou stejní a Honza nemá jinou možnost než s nimi pracovat.

================================================================

Honza Vavřinec works in the investment department of a large office. One day he gets involved in the case of an unjustly convicted worker who mistakenly considers him a parliamentary deputy. Honza as a "deputy" interferes in the case and helps the worker. Encouraged by the success and possibly also out of love for the beautiful secretary Svatava, the then shy and fearful Honza stands up for the chief of the department, Hofmánek, who has been removed from his position. The cause for the chief's dismissal was an accident during the construction of a hall in the town of Brod. Everybody knows that Hofmánek made every effort to prevent the accident but his suggestions were shuffled from one department to another in vain. Honza proves that many people in various positions are responsible for the situation. To his own surprise, he himself is appointed the chief of department. Honza tries to work in a different way and kicks out his former colleagues, who are indifferent to their work. His effort, however, is unsuccessful - the new ones are the same and Honza can only work with them.

================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
úředník Bedřich zvaný Béďa



Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Název
Režie
Přečteno: 602 krát
vygenerovano za: 0.3739 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)