Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Anděl blažené smrti
rok natočení:1965
film: Anděl blažené smrti / Anděl blažené smrti (1965)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
geron
film přidaný
21.02.2012, 07:55:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Action
Akční
info zde :

Obsah filmu:

Československá kontrašpionážní ústředna zachytila ve vysílání západoněmecké tajné služby šifru, která znamená rozsudek smrti pro neznámou osobu na českém území. Mezi neobvyklými úmrtími sledovanými v příštích hodinách je zaznamenána smrt automechanika a jeho dívky v autě, které mělo zjevně poškozené brzdy. Vůz patřil cizímu státnímu příslušníkovi Mertensovi a automechanik si ho bez dovolení půjčil. Mertens je vzápětí nalezen ve svém pokoji v brněnském hotelu mrtev. Zahynul zasažen elektrickým proudem z holicího strojku, který byl úmyslně poškozen. Vyšetřovatelé hledají ženu podezřelou ze špionáže a zjistí, že se Mertens stýkal s prostitutkou Šaurůžou, ale ta nemá s případem nic společného. Trpělivé pátrání přivede příslušníky kontrašpionáže na stopu Věry Weimannové a inženýra Radka. Práce současné špionážní sítě souvisí s dvacet let starým nedořešeným případem. Mertens byl rezidentem tajné služby. Jeho náhradník je na hranicích zadržen a vyměněn za příslušníka kontrašpionáže. Tak se podaří odhalit i Mertensova vraha - taxikáře Burdu. On i Radek měli osobní zájem na tom, aby nebylo objeveno to, po čem pátral Mertens - totiž nacistický archiv, zakopaný na moravském hřbitově. Když je podle staré fotografie identifikován hledaný hřbitov, ukáže se, že mezitím zmizel pod hladinou přehrady. Burda, Radek a Weimannová jsou zatčeni.

================================================================

Czechoslovak counter-espionage intercepts a coded message from the West German secret service ordering death for an unknown person on Czech territory. Among the unusual deaths that follow in the course of the next few hours, a car mechanic and his girlfriend die in a car whose brakes were apparently damaged. The car belonged to a foreign citizen named Mertens and the car mechanic borrowed it without permission. Mertens is subsequently found dead in his room in a Brno hotel. He was electrocuted by his electric razor, which had been tampered with. The investigators believe a woman agent was involved and reveal that Mertens was in contact with a prostitute nicknamed Show Rose [Šaurůža]; she, however, has nothing to do with the case. The painstaking investigation leads the counter-espionage agents to Věra Weimannová and engineer Radek. The current piece of espionage turns out to be connected to a twenty-year-old unsolved case. Mertens was a spy. His stand-in is arrested on the border and a member of Czechoslovak counter-espionage is substituted. The investigators thus manage to discover the identity of Merten's murderer - the taxi driver Burda. Both he and Radek were personally interested in preventing Mertens from finding what he was searching for - a secret Nazi archive buried in a Moravian cemetery. When the particular cemetery is identified from an old photograph, it comes out that it had been flooded when a new dam was built. Burda, Radek and Weimannová are arrested.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ing. Vratislav Radek



Film je v jazycích..
Čeština (1965)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1965)
Formát obrazu
CDS 35mm (1965)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1966
Distributor
Československo
Kino

1965
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 653 krát
vygenerovano za: 0.3487 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)