Nick:
Heslo:
Registrace
TOPlist
Nzev dlu Rite of Passage /Zasvìcení
seril:Hvìzdná brána
seril Hvìzdná brána - 94.dl Zasvìcení
Aternativn nzvy epizody
Seril
Datum premiry:
2001.08.03 - Pátek
esk premira:
2003.05.27 - Úterý
ada:
5
Epizodu pidal uivatel:
Admin
Epizodu naposledy upravil uivatel:
Admin
slo epizody:
94
Dl v serii
6
nr:
Seznam nr

Akční

Dobrodružný

Sci-fi


titulky:
Titulky Verze ripu Velikost Jazyk Autor
Produkn slo:
506
Kd epizody:
SG-506
Pidno dne:
05.04.2009, 17:46:06
Zmna dne3:
05.04.2009, 17:46:06
Dlka dlu:
42 min.
Obsah- star(2008):

Díl zaèíná oslavou šestnáctých narozenin Cassandry. Janet se Sam zapalují svíèky na dortu pøipravující oslavu. Cassandra však jejich nadšení zdaleka nesdílí, nebo chce jít s partou pøátel nìkam ven. Navíc pøed domem na ní èeká Dominik. Janet ji s ohledem na to, že jí není úplnì dobøe nechce nechat jít nikam daleko. Cassandra jde pouze pøed dùm, kde od Dominika dostává malý dárek. Rozhodnì z nìj má vìtší radost než ze všeho ostatního. Nadejde chvíle polibku. Vtom svìtla zablikají, praskne žárovka na verandì a ona se hroutí k zemi. Janet se Sam bìží ihned ven jakmile zaslechnou volání. Nevypadá to vùbec dobøe a berou ji ihned do nemocnice na základnì SGC.

Cassandøin stav se ovšem vùbec nelepší. Stále má vysokou teplotu a nejspíš jde o retrovirus ve spojení z EM polem, které její tìlo vytváøí, zabraòující souèasnì provést podrobnìjší vyšetøení. Bìhem krátkého okamžiku, kdy procitne, blouzní a EM pole opìt zpùsobí kratièký výpadek. Na poradì Janet rozebírá teorii o retroviru s tím, že ho Cassandra musela chytit ještì na domovské planetì, ale projevil se teprve teï. Zcela bezradnì pøipustí, že nemá žádný lék a navíc dochází k poškození mozku. Do místnosti vtrhne Daniel s novými poznatky SG-7 z P8X-987, tedy Cassandøiny planety. Poukazuje na podobné pøíznaky projevující se u jedincù jejího vìku. Na otázku, jak to léèili a proè odmítli léky, reaguje tím, že dìti poslali do blízkého lesa odkud se po pár dnech vrátili vyléèené. Jak, to nikdy nezjistili. Pouze, že jde o jakýsi náboženský obøad.

Sam navrhuje, aby se vrátili na P8X-987 a zkusili se tam porozhlédnout. Po ètyøech letech by atmosféra už nemusela být kontaminovaná. Generál Hammnond nakonec souhlasí. SG-1 vyráží na planetu. V lese Daniel nachází strom s fosforovì zeleným obtiskem ruky. Dotkne se obtisku, okamžitì vzplane malý oheò. Jack s Teal’cem jdou k nìmu blíž a jsou okamžitì transportními kruhy pøesunuti do Nirrtiny laboratoøe. Krátce po nich i Sam s Danielem. Archeolog si vezme do ruky tabulku ležící na stole a na jejím základì rozvíjí teorii, že Hankanské dìti s nemocí pøišly do lesa, kde uvidìly oheò, který je pøilákal, a byly pøesunuty do laboratoøe, kde je Nirrti vyléèila. Vše dává smysl, ale Jack tomu nevìøí, jelikož Nirrti zabila každého na planetì kromì Cassandry. Teal’c nadhodí, že Nirrti byla zajatcem Vládcù Soustavy. Daniel náhodou objeví laboratorní výsledky.

V nemocnici na základnì SGC Cassandra napùl v transu zkouší odejít. Janet ji zkouší zastavit, ale jenom tím zvyšuje její zlost a odhodlání. Trvá na tom, že musí za každou cenu jít do lesa. Nakonec spouští nekontrolovatelné výboje EM a v celé sekci dojde k prudkému výpadku veškerého elektrického zaøízení, hlavnì osvìtlení. Sam se vrací, zatímco ostatní prozkoumávají laboratoø. Cassandra je pøesunuta do izolaèní místnosti, kde ji Sam s Janet navštíví a nakonec jim vysvìtlí, co se s ní dìje i to, že nedokážou Nirrtiin experiment zastavit. V laboratoøi zatím SG-1 sbírá veškeré možné vybavení. Daniel bìhem pøekladu pøichází na slovo hok’tar, jež mu není zcela známé. Teal’c ho však poznává. Transportní kruhy se aktivují, ale nikde nikdo. Daniel se omlouvá s tím, že tohle nejspíš zpùsobil on. Jack pospíchá pryè odsud. Ani jeden z nich netuší, že je nìkdo sleduje.

V SGC jde Sam navštívit Cassandru. Ta samozøejmì tìžce nese svou promìnu. Dokonce se u ní projeví schopnost telekineze, když pøimìje šachovou figurku skoèit do její ruky. SG-1 s generálem Hammondem sledují tuto nahrávku. Jack zkouší cosi vysvìtlit ohlednì magnetù na figurkách, ale nikdo ho moc nepochopí. Dokonce ani Janet nemá vìdecké vysvìtlení. Až teprve Daniel pøinese pøekladem slova hok’tar (vyspìlý èlovìk) do situace více svìtla. Osvìtlí více o experimentech, jež Nirrti provádìla s dìtmi na planetì Hanka, protože vìøila, že z nich vytvoøí hok’tary – geneticky dokonalé jedince. Znièila všechno a všechny na planetì, aby zabránila prozrazení svého výzkumu pøi pøíchodu SG-7.

Daniel nadnese možnost, že Cassandra se skuteènì mìní ve vyspìlejšího jedince. Její teplota však stále stoupá a Janet není schopná proces zastavit. Jde navštívit Cassandru. Zastihne ji jak ve vzduchu protáèí šachovou figurku. Øíká, že zatím nemá lék, ale Cassandra chce dokonèit svou plnou promìnu. Bìhem krátké slovní pøestøelky ztratí koncentraci a figurka spadne na šachovnici. Janet ji chce vzít, ale spálí se. Cassandra se jí sice omlouvá, ale pokraèuje dál. Janet probírá situaci se Sam. Pochopila, že Cassandra dokáže EM pole kontrolovat a navíc dokáže z tìla odvádìt teplo. Zùstává však už 30 hodin vzhùru, což jí dìlá starosti. Sam slíbí, že za ní zajde. Obì odcházejí pryè, ale pøesto si nìkdo prohlíží výsledky na poèítaèi.

Sam má u Cassandry celkem úspìch. Po krátkém rozhovoru, kdy slíbí, že s ní zùstane až do konce, Cassandra koneènì usne. Janet naprosto bezvýslednì provádí další výzkum. Sotva odejde, zaène se nìkdo - Nirrti - hrabat v její laboratoøi. Janet dojde akorát k výtahu, když zjistí, že nemá kartu. Vrátí se zpátky do laboratoøe, ale Nirrti stihne zmizet. Janet pojme urèité podezøení, ale pøi pohledu na rentgenové snímky dostane nápad. Na chodbì dohoní akorát Sam. Než ji staèí dopovìdìt, co má na mysli, celou základnou zazní alarm. Najdou jednoho z vojákù v bezvìdomí pøímo pøed izolaèní místností. Cassandra je již vzhùru a øíká jim, že tady cítila Goa’ulda.

Sam informuje právì pøicházejícího Hammonda, že na základnì je Goa’uld. Teal’c jen dodá, že Nirrti ovládá technologii neviditelnosti. Daniel pøipomene, že Chronos je mrtvý, takže mohla utéct a kruhy se dostat na základnu spoleènì s nimi. Na Hammondùv rozkaz ji zaènou hledat. V izolaèní místnosti zùstane jenom Jack. Otázkou zùstává proè za Cassandrou Nirrti pøišla až teï. Cassandra si myslí, že chce dokonèit svùj experiment. Vtom ucítí pøítomnost Nirrti. Jack ji zasáhne a posléze ji i zajmou. Tìsnì poté dostane Cassandra záchvat a upadne do bezvìdomí.

Jack s generálem zkoušejí s Nirrti vyjednávat. Nirrti jim nabídne, že zachrání Cassandru výmìnou za volný odchod, zneviditelòující zaøízení a vzorek Cassandøiny DNA, což generál nepøijme. Janet mluví na chodbì s Danielem, který ji zkouší podpoøit. Janet spìchá zpátky za Cassandrou. Probudí ji a øíká, že Nirrti ji mùže pomoci. Když vidí, že její stav je kritický a žádné léky nezabírají, rozhodne se vzít vìci do vlastních rukou. Jack a Sam pøesvìdèují Hammonda, aby pøijal návrh Nirrti. Ten si však je pøíliš dobøe vìdom hrozby, kterou by Nirrti mohla s tím vzorkem být. Souhlasí s ním pouze Teal’c. Zatím Janet pøijde k cele, kde vìzní Nirrti. Uspí vojáka na stráži, sebere mu zbraò a vpadne dovnitø.

V konferenèním sále zatím probíhá diskuse. Teal’c s generálem mají za to, že bude užiteènìjší mít Nirrti pod zámkem a s ní i spoustu užiteèných informací. Sam zkouší Hammonda pøesvìdèit, že Cassandra toho z rukou Goa’uldù prožila už dost. Jack s Danielem souhlasí. Hammond se rozhoduje, když pøijde zpráva vyžadující jeho pozornost. Dorazí i s SG-1 do vìzení a najde Janet jak míøí pøímo na Nirrti. Generál ji informuje, že ho pøesvìdèili, aby pøistoupil na obchod s Nirrti. Jakmile vyléèí Cassandru, nechají ji jít. Janet zvedne trochu zbraò a tentokrát míøí Nirrti pøímo na hlavu, což jako poslední argument staèí. S pomocí svých zaøízení, jež pøinesli z její laboratoøe, Nirrti uzdraví Cassandru. Generál Hammond dodrží slovo a nechává ji odejít bránou na zvolené místo.

Cassandra je již pøesunuta do normální èásti nemocnice a rychle se zotavuje. Dìlá si domácí úkoly, když za ní pøijde Sam s obvyklou partií šachù. Uèiní pár poznámek na Dominika, èímž ji rozesmìje a zaènou hrát…

Dl serilu je v jazycch..
*
obsazen:
Hlavn postavy dlu

== osoby ==
== postava ==

Dabing dlu

== osoby ==
== postava ==

slo
Nzev
Reie
89. dl
´´Wood Martin´´
90. dl
´´DeLuise Peter´´
91. dl
´´Wood Martin´´
92. dl
´´DeLuise Peter´´
93. dl
´´Wood Martin´´
94. dl
´´DeLuise Peter´´
95. dl
´´Wood Martin´´
96. dl
´´DeLuise Peter´´
97. dl
´´Gereghty William´´
98. dl
´´DeLuise Peter´´
99. dl
´´Gereghty William´´
100. dl
´´DeLuise Peter´´
101. dl
´´Wood Martin´´
102. dl
´´Woeste Peter F.´´
103. dl
´´Wood Martin´´
104. dl
´´Wood Martin´´
105. dl
´´Mikita Andy´´
106. dl
´´DeLuise Peter´´
107. dl
´´Wood Martin´´
108. dl
´´DeLuise Peter´´
109. dl
´´Waring William´´
110. dl
´´Wood Martin´´

Peteno: 224 krt
vygenerovano za: 0.159338 sek.
T=text/t=titulk







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)